Seniorgolf 2020 - Coronaanpassad
När första versionen av "Seniorgolf 2020" nådde er hade precis vår klubbchef skickat "Nyhetsbrev nr 3". I veckan som gick skickade Patrik "Nyhetsbrev nr 10" och det har spelats golf som aldrig förr men det har inte tävlats.
Tävlingssäsongen börjar nu i stället 1/7 och seniorkommitténs första event blir Tisdax 7/7. I skrivande stund är det 53 deltagare anmälda så intresset för att tävla ser ut att vara lika stort som intresset för sällskapsgolf. Tävlingsprogrammet är uppdaterat och plånboksformatet ser ni ovan medan det kompletta pgm finns på hemsidan.

Utbytet med Wäsby är diskuterat men inte helt fastställt.

Inför säsongen har vi gjort en del praktiska förändringar för Tisdax som meddelades tidigt i utskick, och också en del tävlingsmässiga.

Praktiska förändringar:

• Tisdax är i år öppen för 50+ även om Seniorkommittén fortfarande i första hand ansvarar för seniorer 60+.
  • Anmälan skall ske senast lördag 23:59. Detta gör det möjligt för kansliet att släppa överblivna tider tidigare än förra året. Ju tidigare de släpps desto bättre kan de användas av de som inte tävlar.
  • Vi kommer att spela i 4-bollar i stället för i 3-bollar för att reducera startförbudet för Tisdax och anpassa oss till övrigt spel på banan. Vi räknar med att det fungerar för Tisdax också. Med de nya golfreglerna runt ”ready golf” och med flaggstången i vid puttning borde rondtiderna fortsatt vara OK. Uppföljning kommer att göras.
  • Vi har kommit överens med Diana & Christian i restaurangen om följande erbjudande för tävlande i Tisdax.
    • Mellan 8-10 erbjuds kaffe till rabatterat pris – 20:- för en kopp kaffe/te eller 30:- för äkta makar/sambos för två koppar. Gäller inte efter 9 hål utan enbart före start. Lista på tävlande kommer att finnas i restaurangen.

• Startavgiften 2020 kommer att kunna betalas i förväg vid anmälan via Min Golf. Ni betalar då med kort och då går incheckningen snabbare!

Tävlingsmässiga förändringar:

• Inga kanonstarter pga regelverket kring COVID-19
  • Huvuddelen av oss kommer vid singeltävlingar inom Tisdax Order-of-Merit (10 tävlingar) som tidigare att spela 18 hål i två klasser.
    • Klass A: Tee 49 för damer och herrar 75+. Damer 75+ kan välja tee 43.
    • Klass B: Tee 54 för damer. Tee 54 eller 59 för herrar
    • Observera att du måste själv välja tee vid anmälan på Min Golf och efter tee-val placera dig i rätt klass! GIT kan inte automatiskt ordna detta.

• För de som inte vill spela 18 hål finns en klass C som erbjuder spel över 9 hål. Alla i denna klass spelar från tee 49 oavsett kön och går ut efter 18-hålsklasserna. I klass C delas endast ut priser för dagens rond, inte i någon OoM.
  • Startavgiften för 18 hål är 60:- och för 9 hål 30:- varav 75% går till priser. Startavgiften kan som tidigare nämnts betalas vid anmälan med kort.
  • Utöver våra 10 deltävlingar i OoM (varav 6 bästa räknas) spelar vi följande tävlingar, alla från tee 49 för damer och tee 54 för herrar:
    • Nibble/Skillingeslaget på Wäsby (måndag 27/7; uttagning Tisdax 7/7 på SoGK)
    • SILUX (28/7), löpande start; prisutdelning endast för pristagare tisdag 4/8)
    • Seniorresan till Burvik (7/8)
    • Irish Rumble – fyrmannalag (1/9)
    • September-svingen – singelspel (29/9)
    • Par/Bogey – singelspel (6/10)
    • Texas scramble – fyrmannalag (13/10)

• Detaljer om spelformerna ovan finner du i seniorernas tävlingsprogram på hemsidan.
  • Sex priser delas ut i OoM och prispottens storlek bestäms av deltagande i de tävlingar som ingår i OoM.
  • Prispottens storlek i September-svingen bestäms av deltagandet i OoM och i denna tävling.

Bertil Sköld för Seniorkommittén