Tisdax 9 maj - resultat 1-mannascramble

Dagens modifierade 1-mannascramble lockade 40 deltagare trots varning om kallt väder och risk för snö. Vädergudarna visade sig i olika skepnader. Hagel, snö och tom en åskknall i slutet av rundan. LOA skottade hagel på hål 9 så att vi som kom efter undrade hur dessa vallar hade kommit till.

Tävlingen slutade i strålande sol. Vann i klass A gjorde George Reispass på 71 slag netto följd av Conny Dyrenäs och LOA på 72 slag. I klass B segrade Peter Söderlund på 71 slag netto följd av Ivar Aretjärn 74 slag. I damklassen vann Gerd Nilsson också på 71 slag netto med Gunilla Andersson på andraplats med 73 slag.

Denna modifierade 1-mannascramble spelades så att varje deltagare hade ett extra slag på varje hål. Reduktionen av spelhcp var 70%. Eftersom ingen erfarenhet finns på detta område vad gäller spelformen var detta ett test. Kanske 75% till nästa år kan vara värt ett försök.

Har ni som deltog synpunkter på dagens tävling bortsett från vädret hör av er till Bertil Sköld. Två väderbilder nedan är bevis nog på att förhållandena var tuffa.

Bertil Sköld