Seniorernas höstavslutning - 8 oktober

Seniorernas mötet vid höstavslutningen lockade 36 deltagare. Huvuddelen av dessa åt också middag efter mötet. Följande presenterades

• Prisutdelning 2019 - vissa tävlingar
  • Handicap 2020
  • Starters 2019 och 2020
  • Veckotävlingar 2019/2020

Tisdax OoM

Tisdax Order-of-Merit vanns som tidigare meddelats av Per-Ove Englund. Totalt har 6 presentcheckar delats ut i OoM till följande

1. Per-Ove Englund
  2. Richard Warholm
  3. Gert Sandberg
  4. Bertil Sköld
  5. Gerd Nilsson
  6. Gunn Franzén Ljung

På avslutningen fick Per-Ove motta vandringspriset "Seniormästare". Det var en mäkta stolt PO som höll segertalet.

Septembersvingen

Tävlingen "Septembersvingen" spelades i år för andra gången. Även denna tävling har ett fint vandringspris. Detta vanns av Lars-Olof Andersson som tog emot priset och höll ett vackert tal.

Dagens Tisdax

som spelades som 3-mannascramble hade följande pristagare

1. Sylvia Aronsson, Rolf Aspenberg, Michael Wohlin – 60,1 slag netto
  2. Lena Lindroth, Marianne Waldemarsson, George Reispass – 61,1 slag netto

Nya hcp-systemet pr senatrades därefter. Motsvarande information finner ni via länken nedan eller på golf.se.

Viss statistik

från årets veckotävlingar visades.

H60dax har lockat 12 deltagare i snitt mot 17 under 2018. Kanske beror det på tidig start, 08:00 istf 10:00.

Tisdax har spelats som singel- och lagtävlingar. Singeltävling lockar alltid fler deltagare. I de 16 tävlingarna inom OoM har i snitt 57 medlemmar deltagit. Under 2018 var motsvarande siffra 61. Andelen damer på Tisdax ökar stadigt och var under året 35%.

Övriga tävlingar nedan

• PB tee49/59 - 60 deltagare
  • 3-mannascr - 14 lag
  • Modifierad 1-mannascramble - 32
  • Seniorresa Söderby - 40
  • Irish Rumble - 48
  • Nibble/Skillingeslaget - 15 från SoGK
  • PB för övriga - 27
  • Septembersvingen - 45
  • Tre klubbor - 31
  • 3-mannascr - 11 lag
  • Flaggtävling -  21

Klassindelning

Klassindelning under årets Tisdax OoM har baserats på vilken tee man spelat från. Klass A från tee 43/49 och klass B från tee 54 alt 59. Från tee 49 har damer och herrar 80+ fått spela medan övriga herrar spelat från tee 54/59 varannan vecka. Övriga tävlingar har ofta spelats från tee 49 för damer och tee 54 för herrar. Klassindelning 2020 kan komma att ändras.

Seniorresan

Vid seniorresan till Söderby deltog 40 personer. Fina resultat och bra väder gjorde denna

utflykt lyckad. Resa på detta sätt eller med övernattning planeras för 2020.

Starters 2019

Starterfunktionen har bemannats av seniorer - 16 st - som genomfört totalt 27 pass mellan 08-13 på lördagar och söndagar. En mycket uppskattad service till medlemmar och gäster som kommer att fortsätta även 2020.

Idé 2020

I god tid före mötet fick alla som deltagait i minst en veckotävling under säsongen uppmaningen att komma med en idé inför 2020 som skulle utveckla seniorernas verksamhet. Drygt tio förslag kom in. Några kan du se nedan

• Ngt färre tävlingar bör ingå i OoM (tex 8) från två personer
  • Lotta ut en startavgift varje tisdag eller lotta ut en presentcheck per singeltävling vi höstavslutningen till i första hand de som inte fått några presnetcheckar.
  • ”Fyrboll/scramble” med två klasser – en med äkta makar, en med lottade par
  • Gå en runda där man kan diskutera svåra lägen som uppstår och prova att slå från lägen dom uppstår kanske 9 hål med gott om tid. Dvs pröva och få råd
  • Tycker också att en Tisdax med kanonstart, lunch och prisutdelning skulle vara ett lyft.
  • Tycker det vore kul om vi kan införa matchspel i någon form
  • Låt herrar, åtminstone herrar 75+, välja tee 54 när övriga herrar spelar från tee 59.
  • Jag har pratat med en del som kan tänkas känna som jag och vet att det finns ett visst stöd för att vi inför en klass för spel för 9 hål. Jag föreslår därför att en extra klass införs för spelare som av olika anledningar inte kan eller vill spela mer än 9 hål på Tisdax
  • Kanske vi damer också kan välja tee nästa säsong från 49 till 54 eller
  • Kanske alla spelar från samma tee oavsett kön vid ngt tillfälle
  • Plus en del nya spelformer

Avtackning

Avtackning av Sylvia och Ulf Aronsson följde. De lämnar seniorkommittén efter många förtjänstfulla år. SK kommer att rekrytera några nya medlemmar.

Seniorkommittén 2020

Seniorkommittén som idag består av Bertil Sköld, Christer Lindroth, Ronny Nord, Kjell Anvreten och Richard Warholm. Vi kommer försöka komplettera med en dam och en herre under vintern.

Slutligen avnjöts middag - torskrygg eller biff rydberg och därefter kaffe/te och kaka.

Bertil Sköld