Medlemskap

Sollentuna Golfklubb är en riktig medlemsklubb med det perfekta läget i Rotebro, i hörnet mellan E4an norrut och Stäketleden.

Sammantaget ligger allt väl samlat på Sollentuna Golfklubb. Driving Rangen ligger direkt i anslutning till parkeringen där det också finns ett litet övningsområde.

I klubbhuset hittar du den välsorterade shopen, medlem i Golfstore, tillsamans med receptionen och precis intill finns restaurangen som serverar lunch året runt. Under säsog är den naturligtvis öppen från tidig morgon till sena kvällen.

Ettans tee ligger vid klubbhuset precis som nians green, tians tee samt avslutningshålet.

För information om våra medlemskap, avgifter och insatser så läser du längre ner. Har du frågor är det bara att kontakta oss i shopen, på telefon eller via mail.

MEDLEMSKATEGORIER OCH AVGIFTER 2019

Medlemsansökan sker lättast genom att fylla i blanketten på undersidan, klicka på länken!

JUNIOR MEDLEMSKAP (8-21 år)
Fullt aktiv (8-12 år):

Full spelrätt alla dagar, alla tider 1 300 kr/år
Fullt aktiv (13-16 år):
Full spelrätt alla dagar, alla tider 2 300 kr/år
Fullt aktiv (17-21 år):
Full spelrätt alla dagar, alla tider 3 300 kr/år
Vilande spelrätt (8-21 år):
Spelrätten är vilande och får aktiveras till efterkommande år.
Medlem utan spelrätt får inte spela golf på banor anslutna till Svenska Golfförbundet.
Avgift 100 kr/år

SENIOR MEDLEMSKAP (fr 22 år)
Fullt aktiv:
Full spelrätt alla dagar, alla tider 6 950 kr/år

Vardagsaktiv:
Spelrätt helgfria vardagar 4 850 kr/år (Övriga tider erlägges gästgreenfee). Vid start i helgtävling betalas en tävlingsgreenfee på 350 kr.

Nyhet 2019! Årsmedlemsskap
Full spelrätt alla dagar men utan medlemslån. Endast för den som inte varit medlem i SoGK de senaste 5 åren. Ingen rösträtt. 8 450 kr/år

Begränsat aktiv 22-30 år:
Spelrätt vardagar (alla tider) samt helgdagar efter kl. 15.00. 3 900 kr/år

Limited member 22-35 år:
Aktivt golf-ID inkl. 3 ronder  1 495 kr/år
(medlemslånet tillkommer först efter man fyllt 35 år)

Vilande spelrätt:
Spelrätten är vilande och får aktiveras till efterkommande år. Under tiden spelrätten är vilande får medlemmen inte spela golf på banor anslutna till Svenska Golfförbundet.
Avgift 500 kr/år

MEDLEMSLÅN
Medlemslån om 11 000 kr faktureras vid inträde. Detta återbetalas i sin helhet inom tolv månader efter utträde ur klubben. Från och med 2019 kan lånet delas upp på 3 år, år 1 4000 kronor, år 2 4000 kronor och år 3 3000 kronor. En administrativ avgift på 200 kronor tillkommer varje år.
Medlemslån vid övergång från junior till senior fördelas över två inbetalningstillfällen, det första det år medlemmen fyller 24 år och den andra delen av lånet det år medlemmen fyller 27 år.

Utökat samarbete med Bro-Bålsta GK och Täby GK för fullt aktiva, nu även med Wäsby GK
Vi fortsätter samarbetet med Bro-Bålsta GK och Täby GK som ger er som är fullt aktiva möjlighet att spela på två andra anläggningar utöver vår egen. Syftet är att erbjuda ett mervärde som ger variation och utökade spelmöjligheter utan extra kostnad.

24-avtalet Avtalet mellan Bro-Bålsta GK, Täby GK, Wäsby GK och oss innebär att varje klubb upplåter 24 starttider per vecka på sin 18-hålsbana på helgfria måndagar – torsdagar. Av de 24 tillgängliga starttiderna får maximalt 10 starttider bokas av medlemmar från en av de två andra klubbarna.

Ring för att boka Som fullt aktiv kan du boka starttid på Bro-Bålsta och Täby GK hur långt som helst i förväg och alltid i mån av plats. Du kan bara ha en starttid bokad. För att boka starttid ringer du till respektive klubb för att förvissa dig om att det finns bokningsbar tid enligt 24/24/24-avtalet. De registrerar därefter din starttid i Min Golf.

Vid förhinder bokar du av din starttid så snart som möjligt och inte senare än 24 timmar innan spel. Vid så kallad ”no show” får du inte boka ny tid enligt avtalet förrän efter en månad.

Uppgradering av medlemskap Är du inte fullt aktiv och vill ta del av 24/24/24-avtalet? Det går alltid att uppgradera medlemskapet. Ta kontakt med oss på kansliet så hjälper vi till med det.

Gym
Sollentuna Golfklubbs gym är öppet för medlemmar med aktivt medlemskap. Från och med 2019 kostar gymkort 500kr/år, kontakta kansliet för att lösa gymkort.

DELBETALNING AV ÅRSAVGIFT
Du kan lägga upp en delbetalning av årsavgiften med MoreGolf MasterCard. Det gör du enklast genom att skriva ut fakturan och en delbetalningsblankett.
Fakturan och delbetalningsblanketten skickar du sedan till den adress som står på blanketten. Du kan välja att delbetala årsavgiften på 6 eller 12 månad

Ansökningsblankett för delbetalning.

MEDLEMSKÖ
Köavgift 150 kr/år för senior och 100 kr/år för junior.

BAGSKÅP
Skåp finns att hyra för medlemmar med aktivt medlemskap.

Vanligt skåp: 500 kr/per år, Elskåp: 800 kr/per år  (avsedd för elvagnar)

Det är stor efterfrågan på våra skåp. Är du intresserad av ett skåp, hör av dig till receptionen som ställer dig på väntelista för ett skåp