Styrelse

Styrelsen ansvarar för att verksamheten inom klubben bedrivs enligt med av årsmötet fattade beslut.

Thomas Behring

Lise-Lotte Vestling

Vice Ordförande

Medlem på Sollentuna GK sedan: 2012

Engagemang i klubben utöver styrelsearbetet: Ordförande i Anläggningskommittén

Mitt mål med styrelsearbetet: Bidra i utvecklingen av klubben och skapa förutsättningar för en mer inkluderande och jämställd golfklubb

Började spela golf: som junior på Lanna Golfklubb iÖrebro

Hcp: 12

Favoritbana: Askersund GK

Favoritklubba: järn 8

Bästa golfminne: spel sensommarkvällar

Karin Björk

Medlem på Sollentuna GK sedan: när kön öppnade upp för nya medlemmar, 2008

Engagemang i klubben utöver styrelsearbetet: MMK och en av två lagledare i D60.

Mitt mål med styrelsearbetet: Jobba för att vi ska nå våra mål och visioner och bli det självklara valet av klubb.

Började spela golf: För sent för att bli riktigt bra, 1994

Hcp: 23,2

Favoritbana: Omberg

Favoritklubba: Varierar mellan rundorna men oftast är min Pitch snäll

Bästa golfminne: Min första HIO

Elisabeth Lindberg

Bengt Linder

Sekreterare

Medlem på Sollentuna GK sedan: våren 1971, då jag som upptagen arkitektstuderande efter viss tvekan betalade inträdesavgiften om 475 kr, efter det att en klasskamrat sen småskolan lyckats övertala mig.

Engagemang i klubben utöver styrelsearbetet:: Invald i styrelsen våren 2017 och har sedan dess fungerat som sekreterare. Innan dess under 8 år varit verksam i juniorkommittén (2000-2007). Sedan några år medlem i anläggningskommittén, där jag varit behjälplig med bygglovshandlingar för diverse projekt.

Mitt mål med styrelsearbetet: Engagemanget i klubben har varit mitt sätt att betala tillbaka lite till golfen för allt den givit mig sedan min första speldag på själva öppningsdagen, 7 augusti 1971. Dagen innan hade jag blivit godkänd av vår tränare Knut Ekberg som konstaterade att jag kunde gå ut på banan utan att utgöra fara för omgivning och medspelare. På den tiden var det inte ”grönt kort” som gällde utan tränarens betyg på mina slag. Praktisk tillämpning av regler fick man genom att spela med äldre medlemmar som inte var nybörjare.

Av ovanstående kan man sluta sig att ingen har spelat golf på Sollentunabanan längre än jag, men trots att min ålder och diverse krämpor numera begränsar såväl längd som precision i mina slag tröttnar jag aldrig på denna sport. Den ger avkoppling på högsta nivå!

Mina rötter finns i Rotebro, i Djupdalen på östra sidan om järnvägen och efter några år på studenthem flyttade jag tillbaka till ”Rotan” just för att få nära till golfen. …och mycket golf har det blivit, med undantag av ett antal småbarnsår har antalet rundor per år pendlat mellan 60-130, varav spel i ”Daggpatrullen” sedan början av 1990-alet utgjort stommen i mitt spel.

Hcp: Mitt mål varje säsong är att någon gång under säsongen lyckas med att spela så pass bra under en period att jag kommer ner till singelhandicap. Idag (21/6 2021) är mitt handicap 11,6. Så jag har en bit kvar till mitt mål.

Favoritbana: Sollentuna är en av mina favoritbanor, men här i Sverige har jag även hittat två andra banor som jag förälskat mig i: Kronholmen på Gotland och Forsbacka utanför Åmål.

Ann-Charlotte Dackebro

Ordinarie ledamot

Medlem på Sollentuna GK sedan: När den tidigare kön försvann och man tog in nya medlemmar på Sollentuna 2008

Engagemang i klubben utöver styrelsearbetet: Tävlingskommittén

Mitt mål med styrelsearbetet: Att vara med och bidra i arbetet med att uppnå de mål och visioner som styrelsen satt upp och för att Sollentuna ska fortsätta vara en öppen, familjär och attraktiv klubb.

Började spela golf: 1982 på Vadstena GK, Östergötland

Hcp:
18,1

Favoritbana:
Svårt att välja men en av mina favoriter är Slottsbanan på Ålands GK. Den är ny renoverad och jag hoppas kunna åka dit i höst och spela den.

Favoritklubba: Järn3, som tyvärr saknas i bagen idag.

Bästa golfminne:
Svårt, men måste nog bli den sista rundan tillsammans med min pappa. Vi startade spela golf tillsammans 1982 och spelade vårt sista runda aug 2019.

Mattias Pirmann

Mary Petrini Jaldeborg

Suppleant

Magnus Berglund

Suppleant

Medlem på Sollentuna GK sedan: 1968-1994 samt nu från 2020

Engagemang i klubben utöver styrelsearbetet: Anläggningskommittén

Mitt mål med styrelsearbetet: Långsiktigt stabil och hållbar utveckling

Började spela golf: 1969

Hcp:
ca 4

Favoritbana:
Kingsbarns, Scotland (utöver Sollentuna förstås)

Favoritklubba:
Järn fyra

Bästa golfminne:
Som caddie på SEO 1985 på Ullna åt Derrick Cooper som jag föreslog inför fjärde varvet att han skulle gå in på två, över sjön, på hål 4 par 5. Lyckades och han gjorde eagle! High five!