Riktlinjer vid golfspel Corona

Vi ber er att studera våra riktlinjer vid golfspel med anledning av Coronautbrottet.

Riktlinjer vid golfspel Corona/Covid-19.

Sollentuna Golfklubb följer Folkhälsomyndigheternas råd, andra myndigheters föreskrifter och Riksidrottsförbundets och Svenska Golfförbundets rekommendationer i syfte att bedriva en så säker verksamhet som möjligt.

Den enskilde golfspelaren har dock alltid ett eget ansvar att motverka smittspridning och undvika risker för egen del. Detta gäller särskilt för den som av ålder eller medicinska skäl befinner sig i riskgrupp.

1. Allmänna råd
    Stanna hemma när du är sjuk
    • Var uppmärksam på symtom på covid-19, lämna anläggningen omgående om du mår dåligt
    • Tvätta händerna ofta
    • Hosta och nys i armvecket

2. Riktlinjer för golfspel.
  • Boka gärna tid via Min Golf, Min Golf Bokning eller telefon
  • Checka gärna in via app t.ex. Min Golf Bokning eller ring till receptionen 08-594 709 90
  • Betala gärna greenfee via Min Golf, eller swish 123 694 18 92
  • Använd gärna digitala scorekort såsom Gamebook, On Tag m.fl. Scorekort finns också i brevlådan vid första tee.
  • Undvik att samlas i grupper på övningsfält eller vid tee
  • Hälsa på nya kreativa sätt med tummen upp eller liknade, undvik att kramas eller ta i hand
  • Låt flaggstången sitta kvar hela tiden, Skänk gärna korta puttar
  • Plocka bollen ur hål med tummen och pekfinger, behåll gärna handsken på. Använd inte klubban. Plocka bara upp din egen boll
  • Alla krattor är bortplockade ur bunkrarna, återställ bunkern så gott det går med klubban eller foten.
  • Det finns inga toaletter ute på banan, inga bolltvättar och begränsat med papperskorgar.
  • Dela inte på någon utrustning som scorekort, banguider, klubbor, avståndsmätare eller golfbil

Sollentuna GKs fullständiga riktlinjer och råd för verksamheten hittar du på https://www.sollentunagk.se/Media/Get/3730/corona-20200428.pdf

Patrik Skoog, VD/klubbchef

Sollentuna GK