Lidingö GK vann SM Klubblag div 1 herrar

Efter tre dagar av fantastiskt golfspel stod till slut Lidingö som välförtjänta vinnare. Lidingö fick ett träningsbidrag på 12000kr och en plats i nästa års lag-SM.

Tävlingen startade med foursome i torsdags fm, Viksjö och Djursholm tog kommandot med 138 slag (-6) men redan efter första dagens singlar hade Lidingö tagit över ledningen på totalt 10 under par. Under fredagens foursome och fyrboll så befästes Lidingös ledning när de gick till 28 under par, fortfarande med Djursholm och Viksjö på andra respektive tredje plats.

Extra kul under andra speladagen var att Sollentuna började röra på sig. De startade trögt på första dagens foursome men när de sköt 14 under par på fredagens fyrboll så klättrade de rejält.

Under lördagens singlar presterades mycket bra golf och det var väldigt spännande hela vägen. Lidingökillarna spelade stabilt och kom in på 290 slag (+2) och fick ett totalresultat på 982 slag (-26). Dagens prestaions svarde det unga laget från Sollentuna för när de sköt 13 under par i singlarna och avancerade hela vägen till andra plats, bara 6 slag efter Lidingö. Allra bäst var Markus Lindgren som tangerade banrekordet med sina 65 (-7).

Trea slutade Stockholms GK medan Viksjö och Djursholm tappade något och slutade fyra respektive femma.

Även i andra änden av tabellen blev det spännande när fyra lag skulle degraderas till div 2. Arlandastad och Golf Uppsala var avhängda inför slutronden medan ytterligare fem lag var inblandade i streckstriden. Vidbynäs lyckades inte komma ikapp lagen ovanför strecket och det innebar att den allra sista sista platsen till nästa års div 1 skulle tas av antingen Kungliga Drottnigholm eller Täby.

De sistnämnda fick en en usel start på ronden och var under strecket efter nio hål. Efter en bättre avslutning levde hoppet ända till de sista spelarna kom in på sista hålet men när Drottniingholm tog fyra slag på Täby på sista hålet så var det avgjort. Täby tvingas ner i tvåan, bara två slag efter Kungliga Drottningholm och Wäsby på den delade elfteplatsen.

Ett stort tack till alla som hjälpte till att göra årets SM klubblag till en minnesvärd upplevelse. Alla spelare och ledare, domare, våra funktionärer samt personalen på banan, i shopen och gänget i restaurangen.

Patrik Skoog, klubbchef