Korthåls-KM alias Par 54

Fulltecknat då korthåls-KM avgjordes 13/7.

2019 års korthåls-KM är nu slutförd. Tävlingen genomfördes samtidigt som AIK spöade Elfsborg med 3-0.

Maximala 108 deltagare, verkligen kul.

Det är enkelt att vara tävlingsledare när jag får så bra assistans. Bertil Sköld hjälper till med detta dokument men är även behjälplig med uppsättning av banan.

Karin Helander och Inga Kjellberg skötte resultatredovisningen. Mia Holm var en bra utdelare av presentkort. Lena Lundmark skötte kansliets roll på ett perfekt sätt.

Tack till er alla.

Kul också att så många spelar med BollarPåRymmen.se

Klubbmästerskapet vann Jonty Marshall på 54 slag. Stort grattis. Jonty är känd för att slå längst i klubben men visade här att han även kan trolla med klubborna.

Dagens prestation levererades av Hempa Posse. Ni känner alla till hans sjukdomshistoria. Att med denna bakgrund gå runt på 62 slag är för mig ofattbart. Det ska inte gå. Otroligt bra gjort.

Vi fick se två HIO, Ann-Katrin Thorén från 14:e tee till 11:ans green och Christer Lindroth från 7:ans fairway till 6:ans green. Bra jobbat.

Resulat för alla med angivelse av top-3 i varje klass bifogas.

Jag nämnde vid prisutdelningen att jag gärna arrangerar Bunkergolf. Tävlingen spelades några gånger för ca 25 år sedan. I korthet fungerar det enligt följande: Man spelar i lag i scrambleform med HCP. Banan spelas som den är. Slag till bunker räknas ej.

Om bollen slås till bunker gäller lägesförbättring ur bunker inom två klubblängder även närmare hål.

Jag lovar, denna tävlingsform är minst lika rolig som Korthålstävlingen.

Tack för mig.

Björn Collert