Jonas Andersson

Jonas Andersson heter jag och är en ny stolt medlem i Sollentuna GK. Många kanske redan har sett mig på klubben då jag sticker ut lite mer än andra medlemmar.

Fysiskt är jag född utan en hel vänster arm och det är ingen skada eller olycka utan det var något som hände när min arm skapades. Golfmässigt har jag spelat sedan 2004 och har i nuläget 7 i hcp. Varit nere runt 5 som lägst och jag spelar med hjälp av en golfprotes.

Tyvärr finns det inga prispengar inom handikappgolfen vilket gör att jag behöver ha ett heltidsjobb vid sidan om för att gå runt i det "vanliga" livet. Utöver golfen som är en stor del av mitt liv så jobbar jag som säljare på Golf Plaisir.

Det närmsta som väntar för mig är att spela individuella EM (6-8:e juni) och det kommer att spelas på Troia, Portugal. Som ni förstår är det en tävling jag ser fram emot och lovar att verkligen göra allt.

Jag arbetar hårt för att utvecklas inom golfen på alla plan – som golfare och som människa.

Min funktionsnedsättning till trots, hindras jag inte av att försöka att spränga alla gränser som går inom golfen. Jag vill visa att det går att lyckas trots ett fysiskt handikapp.

Jag ser fram emot att träffa er uppe på klubben och tveka inte att komma fram om ni undrar något eller på något sätt vill hjälpa mig framåt.

Med Vänliga Golfhälsningar,

Jonas Andersson