En sommarhälsning från SoGK ordförande

Vilken fantastisk och oväntad start på golfsäsongen, vem hade kunnat ana i slutet av mars att golfspelandet skulle explodera i Sverige. På Sollentuna GK har spelet ökat med ca 50% från föregående år och träningsgrupperna har varit i stort sett fullbokade. Vi har vänt en negativ trend på medlemmar sedan ett år tillbaka och snart måste vi skapa kösystem igen.

Det är en ren fröjd att komma till Sollentuna Golfklubb idag, det sprudlar av energi och aktivitet.

I vacker kvällssol genomfördes årets Vårmöte den 23 juni utanför klubbhuset och med distans mellan deltagarna. Efter några tuffa år och mycket slit med att städa i vår ekonomi har vi nu en stabil situation som ger oss möjligheten att investera i vår anläggning och verksamhet igen.

Personalen, med Patrik Skoog i ledning, gör ett fantastiskt jobb. Banan håller toppkvalitet, shopen är fylld med spännande och relevanta produkter, det erbjuds ett varierande träningsprogram och vi möts av en fantastisk service. Imponerande att under dessa pressade förhållanden med pandemi kunna upprätthålla och leverera så fin bana och service med ett speltryck vi aldrig någonsin sett tidigare.

TACK till Er alla!

 

En stabil och positiv utveckling av ekonomin är en förutsättning för den utveckling styrelsen planerar för klubben. Anläggningskommittén med Harald Näslund i ledning fortsätter att utveckla träningsområdet i år. Bygglov för nytt bollhus har lämnats in, liksom bygganmälan för ombyggnad av övervåningen där en plats blir till 4 träningsplatser. Bygglov kommer likaså lämnas in för en ljusanläggning vid putting green. Dessa investeringar tillsammans med fjolårets vindskydd möjliggör att vi kan förlänga träningssäsongen och skapa en klubb med aktiviteter året runt.

Vi har många hjältar på klubben som bidrar med sin tid och kunskap, jag är otroligt tacksam och stolt över det ambitiösa arbete som pågår inom alla kommittéer och i styrelsen. Era insatser är enormt uppskattade och navet i den gemenskap och glädje som växer fram på klubben. Fler ideella krafter behövs och vi välkomnar dem inom alla kommittéer. Tillsammans är vi starka.

För att höja attraktionsvärdet ytterligare för er medlemmar och gäster håller vi på att skapa en långsiktig utvecklingsplan för bana, klubbhus och träningsområden. Vi vill också främja att fler tjejer och damer spelar i vår klubb och att andelen ökar markant. En jämställd verksamhet där alla är välkomna är viktigt för oss i styrelsen och vi arbetar med en plan även för detta. Vid höstmötet kommer vi att berätta mer om utvecklingsarbetet.

Avslutningsvis vill jag tacka alla medlemmar som bidrar till den positiva ekonomiska utvecklingen, tack för att ni väljer vår gemensamma shop, range och träningsverksamhet. Det betyder mycket för vår ekonomi. Vi lovar att fortsätta utveckla allt till en än bättre upplevelse, varje dag.

Jag önskar er alla en fin sommar och hoppas att vi ses på Sollentuna GK.

Thomas Behring

Ordförande Sollentuna Golfklubb