Tävling

MISSA INTE JUNIORTÄVLINGEN PÅ SÖNDAGAR

Vi vill påminna alla föräldrar och spelare om att Juniorkommitten arrangerar en klubbtävling varje söndag under terminerna (sista söndagen är 17 juni innan sommaruppehållet) för våra juniorer. Syftet med tävlingarna är att a) få våra yngre juniorer att "lära sig tävla" och b) för de lite mer erfarna spelarna att öka tävlingsvana.

Du anmäler ditt barn genom att logga in i GIT (golf.se) och söka dig fram till tävlingen via menyn "Sök Tävling". Anmälan går ut fredagen innan tävlingen kl 15:00 och startlistan publiceras senat kl 17:00 på lördagen i GIT.

Tävlingen kommer genomföras i två klasser (mixat tjejer och killar) och båda klasserna är förstås Poängbogey

• Klass A: Spelare med hcp 37-54 som spelar från röd tee
  • Klass B: Spelare med hcp <36 som spelar från valfri tee

I klass A kommer en förälder att gå med spelarna som stöd för ovana spelarna Det innebär att du som förälder måste anmäla dig att kunna gå med som markör om det behövs i samband med att du registrerar er närvaro på söndagen. Du kommer dock inte att gå med i en boll där ditt eget barn spelar, dvs precis som Mini touren genomförs i Stockholms Golfförbunds regi. Vi kommer efter tävlingen att sätta upp en resultatlista med de tre högst placerade spelarna i respektive klass på Juniorkommittenanslagstavla i klubbhuset.

Slutligen vill vi även slå ett slag för de tävlingar som arrangeras av Stockholms golfförbund http://www.sgdf.se/start/idrott/juniortavlingar-2018. Här finns både "Mini touren" och "Rookie touren" som är de två första stegen innan juniortävlingarna sker på nationell nivå. Även dessa tävlingar anmäler man sig till genom GIT. Hör av dig om du har ytterligare frågor kring att tävla "utanför klubben". Sollentuna är en av de 10 klubbar med mest tävlande juniorer inom Stockholms Golfförbund och det vill vi fortsätta att vara.

Med vänlig hälsning,

Juniorkommitteen