Juniorträning

Sollentuna Golfklubb har en juniorverksamhet som riktar sig till alla, oavsett ålder och ambitionsnivå.
Vi erbjuder träning och aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 - 21 år, från knatte till elit.
Vi tycker att golf ska vara roligt, att man ska känna gemenskap och självklart få möjlighet att utveckla sitt golfspel.

Junior- och elitverksamheten är indelat enligt nedan:

Golfkul 6 - 8 år
Golfkul är barnens första golfäventyr och vänder sig till barn 6-8 år. Genom lek och övningar lär vi oss grunderna i golf. Vi instruerar på ett säkert och lekfullt sätt, med fokus på glädje och gemenskap. Vi tillämpar ”Golfäventyret” från Svenska Golfförbundet.

Träning 1 dag i veckan, startar vecka 18, träning även på Valborgsmässoafton samt Kristi himmelfärdsdag för torsdagsgruppen. Träning vecka 18-24 samt vecka 34-39, totalt 13 träningstillfällen. Pris: 1595: -.

Fullbokat!

Breddjuniorer 9 - 18 år
Vår breddverksamhet riktar sig till barn & ungdomar mellan 9 - 18 år, som vill utveckla sin golf och kanske så småningom börja tävla.
Breddjuniorernas inomhusträning startade vecka 3 och sträcker sig till vecka 14 på Ullna Indoor. Utomhussäsongen med träning 1 dag/vecka startar vecka 18.

För mer info samt anmälan till Breddjuniorer

Tävlingsjuniorer
Inför hösten 2019 gjordes en satsning för våra tävlingsjuniorer som vill träna, tävla och satsa på sin golf. Den här gruppen tränar 2-4 gånger i veckan, året om, med uppehåll för lov. Det varvas svingtekning, fyspass, golfsimulator samt teoretiska utbildningspass beroende på årstid.
Tävlingsgruppen riktar sig till de spelare som har under 36 i hcp och som regelbundet tävlar.

För mer info samt anmälan till Tävlingsgruppen

Junioraktiviteter under året:

• Påsklovsläger för juniorer 9-16 år, på Sollentuna GK, vecka 15, 6 - 8 april, kl. 10.00-12.00.
  • Uppstartsmöte onsdag 22 april, för Golfkul, Breddjuniorer & Tävlingsjuniorer
  • Veckoträningen startar vecka 18
  • Uppstartsläger för tävlingsjuniorer 24 - 26 april i Linköping.
  • Juniorsektionens tävlingar på SoGK Gemensam pojk- och flickklass – hcp 36 eller bättre. 18 hål tee 59 & tee 49 Hcp 37 - 54 spelar 9 hål, pojkar tee 49 och tjejer tee 43.
    Tre tävlingsdagar på våren: 10/5, 30/5, 21/6 Tre tävlingsdagar på hösten: 15/8, 30/8, 20/9
  • Teen Cup onsdag 17/6
  • Sommarläger vecka 25, 15-18 juni & vecka 33, 10-13 augusti.
  • Junioravslutning söndag 27/9 - För anmälan till avslutningen klicka här!

Juniorsektionen vill skapa en verksamhet som bidrar till att göra golfen attraktiv och rolig.
Att "hänga" på golfklubben skall vara ett fritidsalternativ!

På SoGK har vi mottot: Träffas - Trivas - Träna - Tävla