Grönt Kort - Golfens nybörjarutbildning

Golf är en fantastisk sport där en nybörjarkurs "Grönt Kort" är det första steget in i en gemenskap med många andra människor med samma intresse. Kursen följer Svenska golfförbundets och PGA:s riktlinjer för “Grönt kort”. Vi vägleder dig till grönt kort – hcp 54 och vidare till nästa steg i din utbildning.

Vi vill att du skall få en bra start på din golfkarriär och prioriterar därför kvalité i träningen. Vi kör en intensiv helg med träning 10.00-14.00 både lördag och söndag. Därefter tränar du själv under två veckor innan vi kör ett repetitionspass 10.00-14.00 en lördag eller söndag. Totalt 3 dagar á 4 timmar.

Under kursen går vi igenom tekniken för närspel och sving, vi har också en teorigenomgång. Teoriprov gör du under träningsperioden via Grönt Kort-portalen hos Svenska Golfförbundet.
Du får träningstips och övningar som gör din fortsatta träning roligare och mer effektiv.

Efter kursen är avslutad kan du spela fadderronder tillsammans med en rutinerad golfare på Sollentuna GK (tre 9-håls ronder ingår i kursavgiften) eller på andra banor som tillåter spel även för den som saknar Grönt Kort. Under dina fadderronder har du möjligheten att spela dig till Grönt Kort handicap 54.
I samband med kursen ställer vi dig också i kön för medlemskap, köavgiften år 1 ingår i kursavgiften.

Detta ingår i vår utbildning för 2495 kr

• 10,5 timmar gruppträning (10.00-14.00 under tre dagar, varav 30 min lunch per dag. Lunch ingår ej). Rangebollar ingår under träning.
  • 15-kort på rangen (330 bollar), värde 325kr
  • Fadderronder, 3 st 9-hålsrundor på Sollentuna GK. Värde 900kr. För efterföljande fadderrundorna betalar du 300 kr för 9 hål om du inte är medlem.
  • Köavgift ett år. Värde 250kr
  • Gruppstorlek max. 10 personer (minimum 6 personer)

Har du egna klubbor får du gärna ta med dem, saknar du klubbor får du låna av oss.
Vi säljer även nybörjarpaket med bag, metalwoods, järnklubbor och en putter.

Välj kurstillfälle vid anmälan:

Kurs 1: 23-24 april + 8 maj kl. 10.00-14.00 (Tränare Craig Wilson)

Kurs 2: 30 april - 1 maj + 14 maj kl. 10.00-14.00 (Tränare Niclas Björnsson)

Kurs 3: 21-22 maj + 4 juni kl. 10.00-14.00 (Tränare Craig Wilson)

Kurs 4: 28-29 maj + 11 juni kl. 10.00-14.00 (Tränare Niclas Björnsson)

Anmälan är bindande. Fakturering sker löpande efter anmälan.
Eventuell avanmälan skall ske senast 1 vecka innan kursstart, genom länken i bekräftelsemailet eller skriftligen meddela kansliet, sollentunagk@sollentunagk.se. Säkerställ mottagande av bekräftelse.
Vid avanmälan mindre än 1 vecka kvar till kursstart debiteras administrationsavgift på 500: - samt för de tillfällen du eventuellt deltagit i. Vid uteblivet deltagande utan avanmälan debiteras full avgift.

Anmälan till Grönt Kort kurs 2022