Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 9 2020
Sommaren närmar sig!
Äntligen har vi lite skönt golfväder. Med värmen kommer också gräset igång att växa ordentligt och banan är redan nu i utmärkt skick. På grund av det extremt höga speltrycket ser vi tecken på ökat slitage på en del ställen, vi är tacksamma om ni respekterar de avspärrningar som gjorts för att vi inte skall få fula områden framför allt runt greenerna.
Fram till och med den 15e maj har bokningarna ökat med nästan 60% så trycket är väldigt hårt och det är i princip fullbokat varenda dag. Tack för att ni respekterar bokningsreglerna, max. tre samtidiga bokningar varav två helg. Boka av tider ni inte tänker använda eller spelare som som inte skall spela i så god tid att någon annan kan utnyttja tiden.

Medlemsspelet dominerar fortfarande och står nu för närmare 85% av alla bokningar. Tyvärr måste vi trots det fortsätta att tjata om så triviala saker som att laga nedslagsmärken och lägga tillbaka uppslagen torv. De flesta har helt slutat att försöka snygga till efter sig i bunkrarna och vi har därför från och med idag infört en Coronarelaterad tillfällig lokal regel om en klubblängds lägesförbättring i bunker. Det är en regel som vore otänkbar i vanliga fall men när nu golfförbundet öppnat upp för möjligheten så har vi valt att införa den. Vi blir ändå väldigt glada om ni åtminstone försöker snygga till efter er i bunkern.

Vi har börjat att sakta klippa ner nya tee 59 på 6an, då slitaget är högt så vill vi se att den har tagit sig ordentligt innan vi öppnar. På åttan har vi på försök klippt upp fairway lite närmare tees för att även den som inte slår så långt skall kunna nå fairway.
På driving rangen har vi äntligen fått upp nytt nät på väntersidan. På högersidan har det varit lite mer komplicerat då ytterligare en stolpe blåste ner precis som vi fått upp två nya. På tisdag är det äntligen dags att börja jobbet med att laga det nätet. Driving rangen kommer att vara stängd periodvis under arbetet och tee på hål 10 kommer också att flyttas fram då och då för att vi skall kunna säkerställa säkerheten för vår egen och entreprenörens personal.

Golfförbundet har haft en hel del problem i samband med införandet av det nya handicapsystemet, inte minst pga det höga antalet registreringar. Efter en kortare nedstängning av systemet har det fungerat bättre men det har fortfarande varit strul med PCC som innebär att det tas hänsyn till andra handicaprundor på samma bana under samma dag. Man har därför valt att tillsvidare ta bort den funktionen vlket bl.a. innebär att hcp-ronder kommer att beräknas omedelbart istället för som tidigare vid midnatt.

Vi väntar nu på besked från Folkhälsomyndigheten, RF och SGF om vad som kommer att gälla för tävlingsverksamheten efter 1/7. Besked har utlovats i början av juni och blir det en öppning så kommer vi att kommunicera detta i nyhetsbrev, på hemsidan och i sociala medier. Juniortävlingar är fortsatt tillåtna, andra deltävlingen av vår egen SoGK Junior Cup spelas lördag den 30/5, anmälan sker via Min Golf senast torsdag kl. 15.00.

Som vanligt, svinga lugnt, håll avstånd och tvätta händerna!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se

Träning
På hemsidan under Träna hittar ni information om vår träningsverksamhet med Niclas Björnsson och Viktor Pettersson. Privatlektioner bokas i proplanner under Boka Lektion medan alla kurser bokas direkt på hemsidan. Många av våra kurser är fulltecknade men det kommer att planeras in fler efter hand. Dessutom finns det platser kvar på:

3-timmars kurser är en kurs som riktar sig till dig som vill träna på olika moment i spelet, oavsett nivå. https://www.sollentunagk.se/se/3-timmars-kurser

Temakurser 2020 är träningar där vi går djupare in i ett specifikt moment som exempelvis sving, driver, puttning, greenläsning, chip & pitch, "bota din slice" m.m. https://www.sollentunagk.se/se/temakurser-2020

Damträning för medlemmar i klubben. Vill du bli bra, bättre eller bäst? Välj ett eller flera tillfällen beroende på vad du vill förbättra. https://www.sollentunagk.se/se/damtraning

Niclas gör också en mycket exklusiv träningsdag tillsammas med vår tourspelare Jens Fahrbring. Du läser mer om träningsdagen och anmäler dig på hemsidan https://www.sollentunagk.se/se/golf-nar-den-ar-som-bast

Dessutom har vi nu öppnat anmälan till sommarens seniorläger där det finns några platser kvar https://www.sollentunagk.se/se/seniorlager-24-25-juni.

Shopen
Vi är glada över att ha fått in ett nytt märke när det gäller elvagnar, MGI från Australien. Vi kommer att börja med deras enklare model MGI Zip X1 för kampanjpriset 6999kr samt deras MGI Zip Navigator med fjärrkontroll för 12999kr. Vagnarna har många genomtänkta funktioner och självklart finns det många tillbehör som paraplyhållare mm. Varfö släpa runt på grejerna när man kan ha sin egen caddie!

Vill du istället ha en vanlig vagn så har vi fått in ytterligare exemplar av den populära Fast Fold trike till kampanjpriset 1499kr (ord. pris 1999kr).

Vi närmar oss Mors Dag och det firar vi med 20% rabatt på alla Golfskor för damer fram till och med söndag 31/5. Välkomna in och se vårt breda sortiment från Adidas, FootJoy och Puma.