Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 9 2019
Vi har passerat midsommar och kan konstatera att golfvädret har varit betydligt bättre i juni än vad det var i maj. Gräset växer bra och banan blir följaktligen lite bättre hela tiden, men vi skulle behöva lite mera regn! Det är inte bara banan som torkar utan även våra fina planteringar runt klubbhuset som sköts av frvilliga banarbetsgruppen. Ser ni att några av blommorna i krukorna runt klubbhuset slokar så får ni gärna ge dem en skvätt vatten.

Den här veckan går det första utskicket av medlemsundersökningen Players 1st till våra medlemmar. Hälften av medlemmarna får undersökningen nu och andra hälften i slutet av augusti. För utvecklingen av klubben och vår verksamhet så är det viktigt att klubbens ledning vet vad våra medlemmar vill, därför hoppas vi att så många som möjligt svarar. Längre ner kan du läsa mer om medlemsundersökningen.

Redan i förra brevet informerade vi om SM klubblag herrar division 1 östra som spelas här på Sollentuna 18-20/7. Ett antal medlemmar har anmält sig som funktionärer, är du intresserad är det bara att kontakta  undertecknad på mail eller telefon, gärna med ev. önskemål på vad du helst vill hjälpa till med. Vi kan nu informera om att vi kommit överrens med Täby GK att Sollentunas medlemmar spelar fritt hos dem under dessa dagar.

I ett tidigare mail sökte Anläggningskommittén funktionärer. Nu går vi ut med ytterligare en efterlysning: Anläggningskommittén består av engagerade medlemmar som också har specialistkompetens inom olika områden inom fastighet-, bygg- och anläggning. För klubbens framtida utveckling finns ett behov att komplettera kommittén med fastighetsrättslig specialistkompetens. Finns det någon medlem som t.ex. är lantmätare eller har kunskaper inom fastighetsrättsliga frågor och vill bidra till klubbens fortsatta utveckling - kontakta klubbchef Patrik Skoog så förmedlar han kontakten med ordföranden i anläggningskommittén Harald Näslund.

När vi nu kommer in i juli månad så justerar vi shopens- och receptionens öppettider, från och med nästa vecka håller vi öppet till kl. 18.00 måndag till torsdag, övriga tider är oförändrade.

Längre ner i det här nyhetsbrevet läser du mer om några genomförda och kommande tävlingar, vår incheckningsterminal och nästa års världshandicap.

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
08-594 70 997
patrik.skoog@sollentunagk.se

Medlemsundersökningen Players 1st
26 juni startar första delen av årets medlemsundersökning, Players 1st. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 350 svenska golfklubbar deltar. Players 1st är ett verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet är en av de parametrar som används av styrelse och klubbledning i arbetet med att göra prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid.  

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen för året skickas ut den 26 juni och den andra 28 augusti. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang. 

Ditt svar är viktigt då utvecklingen av klubben och vår verksamhet bygger på vad ni medlemmar vill. Ju fler svar, desto mer information. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mail den 26 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 28 augusti.

Tack för att du hjälper till.

Tävlingar
Lördag den 15e juni spelades den väldigt populära tävlingen Två generationer. Den tävlingen gäller dessutom som Klubbmästerskap för Två generationer och vi gratulerar därför Max och Mikael Thiel till KM titeln efter 79 slag brutto. Tvåa kom Marie och Johan Lienzén på 81 medan Frida och Johnny Bräster på tredje plats hade 82 slag.

Ännu en KM-tävling spelas nu till helgen, på söndag 30/6 spelas KM Foursome för både damer och herrar. Tävlingen går över 36 hål utan handicap, damer spelar från tee 49 och herrar från tee 62. Sista anmälan är på torsdag 27/6 kl. 15.00. Lottningen publiceras senast fredag 15.00.

Vi vill redan nu pusha för Golfveckan 2019. Det är ett samarbete mellan Bro-Bålsta GK, Sollentuna GK och Täby GK där du har möjlighet att spela tre fina banor under v.30
Varje bana arrangerar två tävlingar var, en singel och en par tävling. Startavgiften är 150 kr och Tävlingsgreenfee 350 kr, fullt aktiva medlemmar i de tre klubbarna har reducerad tävlingsgreenfee till 200 kr
Tävlingar:
Måndag den 22 juli: Fyrboll, poängbogey, Täby GK
Tisdag den 23 juli: Singel, slaggolf, Sollentuna GK
Onsdag den 24 juli: Singel, poängbogey, Täby GK
Torsdag den 25 juli: Singel, slaggolf, alla spelar röd tee, BroBålsta GK
Fredag den 26 juli: 2manna scramble, slaggolf, Sollentuna GK
Lördag den 27 juli: Greensome, poängbogey. BroBålsta GK, avslutas med grillkväll.
Alla tävlingar har första start kl.08:00 utom lördag den 27 juli då första start är kl.12:00


För de som vill delta i flera tävlingar under veckan så kommer det att finnas en order of merit där man samlar poäng under veckan och de tio bästa kommer att vara med på en shootout på Bro-Bålsta Gk´s 9-håls bana, lördagen den 27 juli. Anmälan är öppen till samtliga tävlingar.

Världshandicap kommer 2020
Som vi har informerat om i separat nyhetsbrev så har det nu kommit mer information om det Världshandicap som gör att dagens sex stora handicapsystem blir ett 2020. Genom nya världshandicapsystemet kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt. Eftersom världshandicapsystemet bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga. Ju bättre underlag, desto mer riktig handicap får spelaren 2020

Några av de viktigaste detaljerna:
Din exakta handicap blir genomsnittet av de åtta bästa av de 20 senaste registrerade ronderna
Max exakt handicap blir 54,0
Det blir inga handicapgrupper
Alla kommer att få registrera sällskapsronder
Alla kommer att få registrera niohålsronder

Ju fler registrerade ronder du har, desto mer korrekt första världshandicap får du. Dock gäller fortfarande EGA handicapregler under 2019, vilket betyder att spelare med handicap 4,4 och lägre bara får registrera tävlingsronder.

Har du missat det tidigare mailet så har vår Regelkommitté på ett mycket informativt sätt bekrivit vad vi vet om världshandicapet redan nu. Du hittar informationen på hemsidan!

Terminalen
I hallen mitt emot shopen står vår incheckningsautomat. I den kan du logga in med samma uppgifter som på Min Golf och sedan går det att ankomstregistrera sig och skriva ut scorekort, boka ny tid, registrera hcp-ronder, anmäla sig till tävling och mycket annat. Vi tycker naturligtvis att det är väldigt trevligt när du kommer in till oss i shopen men om det är lång kö eller du kanske kommer före eller efter vår öppningstid så är terminalen ett mycket användbart hjälpmedel som höjer vår servicegrad.

Vill du ha en liten guidning så pratar du bara med personalen i shopen.

Golfstore Sollentuna GK
Vi vill gärna påminna om att shopen på Sollentuna GK är klubbens egen shop och att det därför, på flera sätt, gynnar dig som medlem att handla där. Vi håller samma priser som alla andra golfbutiker, och även hos oss kan du göra reaklipp. Vi har många olika varumärken i shopen men är det något märke eller någon produkt du saknar så kan vi nästan alltid beställa hem det åt dig, till samma pris som i andra butiker.

Vi har valt att vara en del av Golfstore. Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf. I över 40 år har Golfstore vuxit stadigt och har idag Golfstore-butiker och pros i sex länder. I våra butiker hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med Garanterat Lågt Pris.
Golfstore handlar i grunden om din golf. Att du ska kunna spela din bästa golf och ha riktigt roligt på banan. Därför arbetar vi som vi gör. Med lektioner, träning, utbildning, utrustning, råd och tips. Plus professionell custom fitting. Och vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande till dig med ny teknik, ny kunskap och nya idéer inom alla områden. Men det finns också sådant vi inte ändrar på, nämligen våra grundläggande fyra idéer.

Den bästa fackkunskapen
Din Golfstore-pro är en välutbildad PGA-pro, som dessutom har en omfattande vidareutbildning inom Golfstore. Det betyder att du alltid får en professionell vägledning kring allt som gäller din golf; utrustning, custom fitting, lektioner, träning, råd och tips. Så att du får ut så mycket som möjligt av din golf.

Ett utvalt sortiment
Utbudet av golfprodukter är enormt; mängder av varumärken, som erbjuder en uppsjö av olika modeller. Det är så mycket att det är praktiskt taget omöjligt för dig att få en överblick, än mindre att kunna utvärdera de olika produkternas förtjänster och brister. Därför har vi ett mycket kompetent och erfaret sortimentsråd som vaskar fram de bästa och mest prisvärda produkterna varje år. Så du kan vara säker på att det du köper hos oss är riktigt bra. För dig.

På plats vid banan
Egentligen är det ju självklart att en golfbutik ska ligga vid golfbanan. Det är ju där du upptäcker att du behöver förnya, komplettera eller ersätta; bollar, peggar, handske, kläder, en ny putter eller ett nytt set. Och det är ju där du kan prova dig fram, på egen hand eller tillsammans med din Golfstore-pro, på rangen, på övningsgreenen, i övningsbunkrar och ute på banan.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.