Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 6 2020
Varning för frost när banan öppnar i påsk!
Nyhetsbreven duggar tätt just nu när det händer mycket, både på och av banan. I påskhelgen är det dags att dra igång en ny golfsäsong. Vi hoppas på strålande vårväder men det är stor risk för nattfrost över påsk. Vid frost är det absolut förbjudet att beträda våra greener. Banan stängs och personalen öppnar upp banan när det är säkert att spela igen, starttider före det stryks helt. Ombokning till senare tid kan ske i mån av plats.

Vi ber er också att studera våra riktlinjer vid golfspel med anledning av Coronautbrottet.

Sollentuna Golfklubb följer Folkhälsomyndigheternas råd, andra myndigheters föreskrifter och Riksidrottsförbundets och Svenska Golfförbundets rekommendationer i syfte att bedriva en så säker verksamhet som möjligt.

Den enskilde golfspelaren har dock alltid ett eget ansvar att motverka smittspridning och undvika risker för egen del. Detta gäller särskilt för den som av ålder eller medicinska skäl befinner sig i riskgrupp.

Allmänna råd

• Stanna hemma när du är sjuk
  • Var uppmärksam på symtom på covid-19, lämna anläggningen omgående om du mår dåligt
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll avstånd till varandra

Riktlinjer för golfspel.

• Boka gärna tid via Min Golf, Min Golf Bokning eller telefon
  • Checka gärna in via app t.ex. Min Golf Bokning eller ring till receptionen 08-594 709 90
  • Betala gärna greenfee via Min Golf, eller swish 123 694 18 92
  • Använd gärna digitala scorekort såsom Gamebook, On Tag m.fl. Scorekort finns också i brevlådan vid första tee.
  • Undvik att samlas i grupper på övningsfält eller vid tee
  • Hälsa på nya kreativa sätt med tummen upp eller liknade, undvik att kramas eller ta i hand
  • Låt flaggstången sitta kvar hela tiden, Skänk gärna korta puttar
  • Plocka bollen ur hål med tummen och pekfinger, behåll gärna handsken på. Använd inte klubban. Plocka bara upp din egen boll
  • Alla krattor är bortplockade ur bunkrarna, återställ bunkern så gott det går med klubban eller foten.
  • Det finns inga toaletter ute på banan och inte heller några bolltvättar.
  • Dela inte på någon utrustning som scorekort, banguider, klubbor, avståndsmätare eller golfbil

Sollentuna GKs fullständiga riktlinjer och råd för verksamheten hittar du på https://www.sollentunagk.se/Media/Get/3689/sollentuna-gk-riktlinjer-corona-covid-19-uppdaterad-20200406.pdf

Längre ner kan ni läsa mer om beslutet att tillsvidare skjuta på allt tävlingsspel. Ni kan också läsa om kommande träningar och kurser.

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se
08- 594 709 97

Stopp för all tävlingsverksamhet
Sollentuna Golfklubb har beslutat att stoppa all tävlingsverksamhet inklusive veckotävlingar tillsvidare. Vi gör detta på en skarp rekommendation från Riksidrottsförbundet och Svenska Golfförbundet.

Svenska Golfförbundet har den 3 april beslutat följande:

1. Inga förbundstävlingar till och med 30 juni 2020

Förbundstävlingar där SGF eller GDF är ansvarig golforganisation ska inte arrangeras under tiden 30 mars – 30 juni 2020. För tiden därefter gäller att SGF och GDF ska fatta nytt beslut senast en månad innan tävlingen är planerad att genomföras.

2. Rekommendation att skjuta upp all tävlingsverksamhet i Golfsverige

SGF:s skarpa rekommendation till GDF och golfklubbarna är att folkhälsan – och golfens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus och att GDF och golfklubbarna ska följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att tills vidare skjuta upp all tävlingsverksamhet, men inte sällskapsspel (träning). Rekommendationen träder i kraft måndag 6 april.

Bakgrund till beslutet

Beslutet är fattat av SGF i samråd med PGA, baserat på Folkhälsomyndighetens uppdaterade allmänna råd gällande Covid-19, publicerade 1 april. På sid 4 står bland annat följande råd för idrotten:

– Undvika närkontakt mellan idrottsutövare

– Om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus

– Skjuta upp matcher, tävlingar och cuper

– Begränsa antalet åskådare och undvika trängsel

– Undvika onödiga resor i samband med idrottsutövande

Golfträning på Sollentuna Golfklubb
På Sollentuna erbjuder vi som PGA-tränare ett brett utbud av träningar och kurser. På hemsidan under fliken Träna hittar ni olika typer av gruppträningar som Kom-igångkurser, temakurser, herr- och damträningar och naturligtvis nybörjarkurser.

Där finns också möjligheter att via hemsidan boka privatlektioner. Behöver ni hjälp att boka lektioner eller kurser eller bara bestämma vad som passar bäst. Kontakta personalen i shopen eller våra tränare Niclas och Viktor direkt.

Självklart är träningen anpassad för att minska rikera för smittspridning och vara en så trygg miljö som möjligt. Som yrkesmän och medlemmar i Professional Golfers Association (PGA) följer vi deras riktlinjer och råd för en säker träningsmiljö.