Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 5 2020
Grand Opening i shopen
Äntligen är det dags att slå upp portarna på allvar för säsongen 2020. I morgon fredag 3/4 kl. 10.00 startar vi vår Grand opening i shopen. En del av öppningserbjudandena ser ni på bilderna och vi har ytterligare specialerbjudanden på bollar, vagnar, putters och wedgar. Dessutom har Sollentuna GKs medlemmar 10% rabatt under öppningshelgen på övriga varor, dock ej på redan nedsatta varor, lektioner eller rangebollar.

Vi är överväldigade av intresset för att göra banan fin på årets städdag på lördag 4/4, i skrivande stund har vi över 120 anmälda. Det är endast föranmälan på Min Golf som gäller, senast i dag kl. 15.00. Av känd anledning blir det ett helt annat upplägg på årets städning för att säkerställa att vi helt undviker större folksamlingar på morgonen eller vid avslutningen.
Självklart gäller de allmänna råden om att Stanna hemma om du är sjuk, hosta och nys i armvecket och undvik närkontakt. Tillhör du en riskgrupp av ålders- eller hälsoskäl är social distansering ännu viktigare och du bör överväga om du verkligen skall delta på städningen. För er som väljer att inte delta den här gången kommer vi att anordna en eller flera "städaktiviteter" senare under säsongen när riskerna är mindre.

Under morgondagen kommer ni som är anmälda att få en "lottning" på mailen där ni tilldelas en starttid kl. 09.00, 09.15 eller 09.30 och ett starthål med instruktioner. Denna publiceras också på hemsidan. Greenkeeper Tomas Öman kör runt och svarar på frågor och ser till att det finns material och klubbchef Patrik Skoog kommer under under förmiddagen runt med macka, kaffe och vatten. Städningen pågår sedan i cirka tre timmar.  Precis som förra året får den som deltar på städdagen en greenfeecheck att använda i marknadsföringssyfte (får ej vidareförsäljas), för att undvika en lång kö inne i shopen på städdagen så kommer dessa checkar att finnas tillgängliga i shopen från och med söndag.

Nästa torsdag är det sedan dags att öppna banan fullt ut. Vi har redan kommunicerat en del försiktighetsåtgärder och i mitten på nästa vecka kommer ett nytt mail med uppdaterad information. Som ni vet ses golfbanan just nu som en relativt säker plats men det innebär också att vi alla måste ta stort ansvar för att minimera riskerna för smittspridning så att det får fortsätta vara på det viset.

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se