Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 2 2019
När vi nu är på väg in i sportlovstider så närmar vi oss en ny säsong. Det ligger fortfarande lite snö och is på banan men vi hoppas fortfarande på en tidig säsongsstart. Jag har nu hunnit göra en dryg månad på Sollentuna och det har varit en intensiv tid med att sätta sig in i verksamheten och lära känna personal, styrelser och medlemmar som dykt upp på klubben.

Vi har också hunnit komma igång med en hel del planering inför säsongen. Vi hoppas kunna presentera årets tävlingsprogram relativt snart och efter det släpper vi också tidsbokningen för säsongen. Inför säsongen 2019 sker en hel del förändringar kring tidsbokningen. Det kommer att bli bokning mellan 05.00 och 21.00, drop-in tider för spontangolf kommer att finnas kvar med var tredje tid mellan 9 och 16 på vardagar och 9 till 12 på helger. Vi vet att det finns medlemmar som gillar spontangolfen men tack vare de medlemsenkäter som genomförts vet vi att de allra flesta vill ha bättre bokningsmöjligheter.

I väntan på den riktiga säsongen så är det öppet i shop och reception på vardagar mellan 10.00 och 15.00. Än så länge är det mest förra årets varor i shopen men det innebär också att det fortfarande finns chansen att göra riktiga REA-fynd. Helgen 9-10 mars kl. 10.00-14.00 kommer vi att köra en rejäl lagerrensning med upp till 70% rabatt på en mängd olika varor, vi hoppas att ni hjälper oss att göra plats för 2019 års nyheter. Tänk på att det är vår egen shop, att handla på Sollentuna GK stärker alltså klubbens ekonomi och kommer att ge avtryck i hela verksamheten.  

Längre ner läser ni också om nya regler för gymmet, logobollskampanj i shopen och våra sponsorpaket för företagspartners.

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
08-594 70 997
patrik.skoog@sollentunagk.se

 

Vinterträning
Det är nu det gäller att förbereda sig inför säsongen 2019. Våra tränare Niclas Björnsson och Fredrick Andréason står gärna till tjänst för att se till att ni kommer i fin form till dess banan öppnar igen.

Niclas ger lektioner i lokalen på andra våningen i klubbhuset och på Ullna Indoor. Kontakta Niclas direkt för bokning på tel. 073-505 22 10 eller mail: niclas@sollentunagk.se  Det går nu också att boka lektioner online

Även Fredrick ger lektioner inomhus på Ullna Indoor och dessutom utomhus på Golf Center Danderyd. Golf Center Danderyd har varma bollar vindskydd, värme och belysning så här går det bra att träna till ca -10 grader. Bokning sker via tel/sms 073-9935563, mail fredrick.a@pgasweden.com eller online.

Shopen på Sollentuna GK är vår egen shop och det är därför viktigt att vi hjälps åt att stödja den. Just nu förbereder vi inför en ny säsong så vi har inga fasta öppettider men vi hjälper er naturligtvis om det är något ni behöver t.ex. inför vårens golfresa som bollar, handskar, resfodral eller annat.

Nu är det dessutom ett utmärkt tillfälle att se över utrustningen inför säsongen, behöver du nya klubbor så hjälper vi till med personlig utprovning och behöver du greppa om klubborna så fixar vi det också. Kontakta kansliet på 08-594 709 85, Niclas på 073-505 22 10 eller Patrik på 08-594 709 97. Inom kort återkommer vi med mer information om shopens öppettider under våren.

Vi har valt att vara en del av Golfstore. Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf. I över 40 år har Golfstore vuxit stadigt och har idag Golfstore-butiker och pros i sex länder. I våra butiker hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med Garanterat Lågt Pris.

Gymmet
Gymmet är öppet igen och det finns möjlighet att teckna sig för gymkort 2019. Sätt igång att träna för att vara i form till säsongen 2019.

Enligt beslut på klubbens höstmöte krävs det från och med 2019 ett "gymkort" för att träna på vårt gym, som bara är avsett för klubbens medlemmar. Avgiften 500 kr för seniorer och 250 kr för juniorer har vi infört så att vi lättare kan motivera kompletteringar, nyinvesteringar och annat underhåll. Naturligtvis finns det medlemmar som anser att gymmet skall ingå i årsavgiften men då det ligger en bit från klubbens kärnverksamhet och bara utnyttjas av en begränsad del av klubbens medlemmar anser vi att det är rimligt med en liten egenfinansiering. Förhoppningsvis innebär det samtidigt att de som använder gymmet är mer aktsamma om lokal och utrustning.

Vi har satt upp en vägg och i handtaget till dörren in till gymmet sitter ett kodlås, koden kommer att ändras regelbundet för att säkerställa att det bara är rätt personer som nyttjar lokalerna. Vi har en gymgrupp med Bosse Cederberg, Roger Jansson och Lina Linder som kommer att hålla lite extra ordning, uppdatera ordningsregler och ansvara för kompletteringar och nyinvesteringar.

Om du är intresserad av att träna på gymmet så anmäler du dig genom att skicka ett mail till kansli@sollentunagk.se, i retur får du koden till låset och en faktura på avgiften.

Sollentuna Golfklubb är det naturliga valet för företaget som vill ha en företagspaket på en trevlig anläggning. I Sollentuna GKs partnernätverk finns det också stora möjligheter att göra affärer. Följande aktiviteter är planerade för 2019:

Planerat program Sollentuna GK Nätverket 2019

9 april 07.30-09.00 Frukostmöte. Presentation Sollentuna GK, våra partners på plats och information om de nya golfreglerna

15 maj 15.00-17.00 Golfträning med pro Niclas Björnsson, avslutas med en fika

12 juni 12.00-13.30 Lunchmöte. Presentation partners på plats och information om ett aktuellt ämne.

20 augusti 15.00-17.00 Golfträning med pro Niclas Björnsson, avslutas med en fika

20 september 07.30-15.00 Avslutning med Sponsorgolf. Frukost 07.30, shotgunstart 09.00 och lunch efter målgång

Är du och ditt företag intresserade av att synas på Sollentuna GK under 2019, kontakta vår klubbchef Patrik Skoog!

Logobollskampanj
De finns få sätt att sprida sin reklam som är så effektivt som att slå bort lite golfbollar med logo på. Vårens logokampanj på golfbollar startar den 15/2 och och håller på en bit fram på vårkanten, exakt datum skiljer sig åt mellan leverantörerna.

Även villkoren skiljer sig åt mellan leverantörerna men normalt får du ett extra dussin efter 15 ds, 3 dussin extra efter ca. 30 ds, 4 dussin extra efter 40 ds osv. Du läser mer om exakta villkor i logobollsfoldern.

Vid beställning behöver vi din logo som vektoriserad EPS-fil med Pantone-färger (PMS). Minimumorder är 12 dussin per leverantör och leveranstiden är ca 15–20 arbetsdagar efter godkänt korrektur. Kontakta patrik.skoog@sollentunagk.se eller niclas@sollentunagk.se för beställning, offert eller frågor.