Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 13 2020
Då har vi passerat juli och vi är inne i augusti. Normalt sett är semesterperioden relativt lugn men i år är sig inget likt. Speltrycket har varit fortsatt högt om än inte lika hysteriskt som i början på säsongen. Under juli hade vi i år drygt 7500 bokningar jämfört med ganska exakt 5000 förra året, alltså en ökning med drygt 50%. Det innebär naturligtvis i ännu större utsträckning att vi alla måste visa hänsyn och respekt mot övriga medlemmar. De allra flesta sköter sig utmärkt men det finns fortfarande några som slarvar så se till att boka av i god tid om ni inte tänker spela och boka inte in spelare om ni inte säkert vet att de har tänkt att spela.

Drop-in tiderna är en ständig källa till diskussion och något vi analyserar löpande. Till exempel ser vi att vi har endast 25% beläggning på tiden kl. 09.00 jämfört med ca. 60% på övriga drop-in tider och upp emot 90% på övriga bokningsbara tider i samma tidsintervall. Vi kommer därför att tillsvidare göra tiden 09.00 bokningsbar istället. Vi ser också över bokningssystemet för drop-in tiderna och kommer senare i höst på försök göra dem bokningsbara även via Min Golf, mer information kommer längre fram. 

På banan tycker vi att vi har lyckats hålla en bra kvalité med tanke på speltrycket. Vi fortsätter dock att föra en ojämn kamp med ruffarna, klövern växer som aldrig förr och vi försöker hinna med att klippa ner i samma takt. Vi hade en förhoppning om att kunna bekämpa ogräset på kemisk väg men vi har tyvärr inte fått något tillstånd för det. Även bunkrarna ligger högt på vår prioriteringslista. Det finns tillräckligt med sand i dem men vår bunkermaskin har en tendens att packa sanden som en pistmaskin istället för att luckra upp den så det blir mjukt att svinga igenom. Extra tydligt blir det som förra veckan när det regnar mycket och ofta. Vi jobbar ständigt på att öka spelupplevelsen här på SoGK.

Hösten innebär också en omstart för helgtävlingarna. Redan nu till helgen drar vi igång med Klubbmästerskapen. I årets komprimerade version betar vi av de flesta åldersklasserna samt stora KM samtidigt. Damerna spelar 18 + 18 över lördag - söndag medan herrarna spelar 36 på lördag då åldersklasserna avgörs samtidgt som det är kval till söndagens finalvarv i stora KM. Ni läser om en del av höstena övriga tävlingar lite längre ner.

Återigen svinga lugnt, håll avstånd och tvätta händerna!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se
08-594 709 97


Tävlingar
KM spelas lördag - söndag 8-9/8. Damerna spelar 18 + 18 för samtliga klasser medan herrarna spelar 36 hål kval på lördag som också gäller som kategori-KM.
De äldre kategorierna 70+ spelar 13-14/8.

Senare under augusti spelas Foursome- KM samt Äkta Make/sambo och i början av september spelar vi Två generationer. Ni hittar alla datum med länkt till Min Golf nedan.

Anmälningsavgift 100kr/person vid samtliga tävlingar. Pga Corona har vi ingen gemensam prisutdelning, pristagare är välkomna till shopen dagen efter tävling. Observera att det är begränsat deltagarantal, anmälningsordning avgör utom på KM där det är i hcp-ordning. Anmälan sker med fördel via Min Golf senast torsdag 15.00. 

Då det är högt bokningstryck på starttider och förväntningar på högt deltagarantal kommer vi att tillsvidare bara ha våra tävlingar öppna för klubbens egna medlemmar. Undantaget är Två Generationer där en av spelarna i varje par måste vara aktiv medlem i SoGK. Anmälan sker då via receptionen. Vi vill också påminna om att det går att hoppa över en generation så att far- och morföräldrar kan spela med sina barnbarn.

Så här ser programmet ut för resten av säsongen. Klicka på respektive tävling för att komma till anmälningssidan på Min Golf.

2020-08-08 KM Damer /D21/D30/D50/D60
2020-08-08 KM Herrar/H21/H30/H40/H50/H60
2020-08-13 Kategori KM H/D70, H75, H/D80
2020-08-15 SoGK Junior CUP
2020-08-23 KM Foursome Herrar och Damer
2020-08-29 Äkta makar/Sambos KM
2020-08-30 SoGK Junior CUP
2020-09-06 Två generationer
2020-09-19 Pro`s Prize
2020-09-20 SoGK Junior CUP
2020-10-11 Funktionärsgolfen, öppen för klubbens ideella ledare samt anställda

I samband med återstarten så har det också införts speciella tävlingsvillkor. Häri finns naturligtvis allmänna råd för att försöka minska riskerna för spridning av Covid-19 men också SOGKs, TLs och spelarnas ansvar att vi får så säkra tävlingar som möjligt. Det finns till exempel fortsatt inga krattor i bunkrarna men den tillfälliga lokala regeln om lägesförbättring i bunker gäller.

Det finns också nya riktlinjer för hantering av scorekortet för att undvika att flera personer delar dem. Läs de särskilda tävlingsvillkoren på hemsidan. 

Demodag med Ping
Onsdag 12 augusti kl. 15.00-19.00 kör vi en demodag med Ping. Ta chansen att prova ut nya klubbor med en av marknadens vassaste märke. I coronatider är det endaste bokade utprovningar dvs. ingen öppen testning. Boka din tid för demodagen via shopen eller ring 08-594 709 90.

Tänk på att vår golfshop drivs av Sollentuna GK, att handla på klubben gagnar alltså även dig som medlem.

Vi samarbetar med Golfstore men även med andra leverantörer för att vår shop skall ha bra sortiment; shopen har ett stort urval av produkter för såväl damer som herrar oberoende av spelstandard

Om Golfstore
Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf och hos oss hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med garanterat lågt pris.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.