Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 13 2019
Första höstmånaden är här men än så länge är det härligt golfväder och banan är nu i riktigt bra skick. Tyvärr går det obönhörligen mot säsongsslut och vi kommer att allt eftersom korta ner öppettiderna i shopen. Från och med denna veckan stänger shopen kl. 16.00 på fredagar, lördagar och söndagar.

Andra delen av medlemsundersökningen Players 1st är ute nu och ju fler svar, desto bättre underlag för rätt beslut. Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen för året skickades ut i juni. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, ledning, träning och restaurang. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du ännu inte fått något mejl, titta i din ”skräppost”.

Vi hoppas att ni uppmärksammat att vi nu kör en medlemskampanj där nya medlemmar kan betala redan nu för 2020 och spela fritt resten av året, dessutom kan de skjuta på inbetalningen av medlemslånet till 2021. Passa på att värva grannar, släktingar och vänner till klubben. Det tjänar vi alla på. Länk till hemsidan och kampanjen, där finns också en pdf ni kan vidarebefordra till intresserade.

I shopen så är det också höst och då kör vi REA fullt ut. Hjälp oss att tömma butiken. Alla sommarkläder 50-70%, skor 40-70%, bagar 30-60%, klubbor upp till 70%, putters 30%, wedgar 20-50% och utgående demoklubbor 60% mm.

Längre ner kan ni läsa om höstens två sista helgtävlingar, Golf & Mores Dubairesan och Pro's Prize sponsored by Cobra & Puma. Ni kan också läsa om Niclas vårresa till Morgado i mars 2020.

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se

Tävlingar
Nu är det bara två helgtävlingar kvar den här säsongen. Lördagen den 14/9 spelas Golf & More’s Dubairesan 2019. Det är 2-manna scramble. Lag 1 och 2 samt de 12 bästa 3:orna från varje delevent (25 st från April till September) går direkt vidare till finalen som spelas på Salems GK den 23:e September 2019. De 13 resterande 3:orna från alla delevent får en andra chans och går direkt till Finalen i Golf & More’s Skottlandresan 2019, som spelas på Haninge GK den 20 September.

Anmälnings avgift 340 sek/person. Gästgreenfee är 300kr/person. Anmälan sker via Min Golf senast torsdag 12/9 kl. 15.00.

Den allra sista tävlingen är vår egen Pro's Prize då våra PGA medlemmar Niclas, Victor, Frederick och Patrik tillsammans med shopen Golfstore Sollentuna bjuder upp till en riktig golffest. Med hjälp av vår samarbetspartner Cobra Puma Golf Sverige blir det årets bästa prisbord.

Vi spelar slaggolf i två klasser från tee 49 resp. tee 59. Tävlingen är öppen även för gästspelare som utöver anmälningsavgiften 60kr betalar gästgreenfee om 350kr. Vardagsaktiva betalar 250kr i greenfee.

Vi kommer att ha flera extratävlingar som beat the pro, närmast hål, längsta drive mm. Anmälan sker på Min Golf senast torsdag 19/9 kl. 15.00.

Följ med Niclas på vårens resa till Morgado 21-28 mars 2020
På Algarve-kustens västra del ligger den prisvärda golfresorten Morgado. Här finns bra boende intill två omväxlande 18-hålsbanor.

En knapp timme från Faro flygplats ligger denna kompletta golfresort. Som i sin tur ligger ca 15-20 min från storstaden Portimão och mysiga kustbyn Alvor. Just Alvor är väl värd ett besök!
Golfbanorna Morgado (öppnade 2003) och Alamos (2006) är naturnära upplevelser, utan varken hus eller störande trafik längs
hålen. Herrarnas Europa- och Challengetour har besökt Morgado de senaste två åren. Hotellrummen stod klara 2011 och håller hög standard.

Resedatum: lör 21-28:e mars
Pris per person: 15.495 kr, I priset ingår halvpension (frukost & middag) inklusive dryck, samt fria rangebollar under träningspassen.

Kontakta Niclas Björnsson på niclas@sollentunagk.se eller 073-505 22 10 för att boka plats. Eller Time Travel för att veta mer om resmålet!

Välkomna!
Niclas Björnsson, PGA-professional