Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 12 2021
Semestertider!
Vi är mitt i semestertider och vi kan se att många reser från stan på samma sätt som före pandemin. Det har ju dessutom varit ett fantastiskt väder som gjort att många valt stranden istället för golfbanan. Bokningstrycket har lättat markant och de senaste veckorna har det funnits gott om lediga tider vardag som helg. Tyvärr har vädret gjort att det är lite väl torrt på sina ställen på banan, vi får handvattna på utsatta områden och vi har tvingats byta ut en del sprinklers som gjort sitt. Tyvärr har vi begränsat med vatten så vi hoppas att det kommer lite mer regn de närmaste dagarna.

Vi tycker att banan är i ett bra skick just nu och får mycket beröm från såväl medlemmar och gäster. Ett område som dock ofta kommer upp är våra bunkrar. Vi vill att de skall bli bättre och har under de senaste månaderna lagt mycket tid och kraft på att handkratta dem för att få den där porösa konsistensen på sanden som vi alla vill ha. Därför är det väldigt deprimerande att se hur många av spelarna som väljer att inte kratta efter sig i bunkrarna, eller bara krattar lite grand. Här krävs det skärpning. Se till att jämna ut alla spår efter slag och fotspår i bunkern och gör det så jämnt som möjligt. Se till att kratta så bra att ni själva skulle vara nöjda om er boll hamnade där, och om någon i er boll struntar i att kratta så säg till dem. Vi får bara riktigt bra kvalité på banan om vi själva anstränger oss.

Första helgen i augusti är det dags för årets klubbmästerskap och längre fram i augusti kommer den väldigt populära Äkta make-tävlingen. Läs mer om kommande tävlingar längre ner. Där ni kan ni också läsa om en medlemskampanj på kläder, skor och bagar i shopen, lansering av Titleists nya järnklubbor samt ProV1 Align your game. Dessutom påminnelse om vårt juniorläger vecka 32 samt information om Niclas golfresa till Novo Sancti Petri våren 2022.

 

Svinga lugnt!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se


Tävlingar hösten 2021
Lördag och söndag 7-8/8 spelas årets klubbmästerskap. Herrarna spelar 36 hål på lördagen och 18 hål final på söndagen dit de 24 bästa och delningar tar sig. Lördagens 36 hål fungerar också som kategegori-KM för klasserna Junior, H25, H40, H50 och H60. Första dagen spelas därför från tee 59 medan finalvarvet spelas från tee 62.

För damerna gäller 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Samma sak gäller för kategori-KM Junior, D25, D40, D50 och D60. Båda varven spelas från tee 49.

Övriga Kategori-klasser H/D70, H75 samt H/D80 spelas torsdag-fredag 12-13/8. Anmälan till samtliga klasser sker via Min Golf eller med hjälp av receptionen. Anmälningstiden utgår torsdag 5/8 kl. 15.00 för KM-helgen och söndag 8/8 för de äldre kategorierna.

Söndag 22/8 spelas den mycket populära Äkta Make/sambo-tävlingen. I A-klassen (upp till 36,0 i gemensam HCP) gäller den också som Klubbmästerskap. Tävlingen är även öppen för gästspelare, klubbmästarna måste dock båda vara aktiva medlemmar i SoGK. A-klassen spelar foursome slagtävling medan B-klassen (36,1-72,0 i gemensam HCP) spelar foursome slaggolf. Anmälningsavgift 100kr/person och tävlingsgreenfee för gäster är 500kr, vardagsmedlemmar betalar 400kr. Anmälan sker via Min Golf eller genom receptionen senast torsdag 19/8 kl. 15.00.

Lördag 28/8 kommer vi att spela Abacus Augustislaget. En singeltävling med första start kl. 12.00 som sponsras av Abacus Sportswear. A-klassen spelar slagtävling och B-klassen slaggolf. Restaurangen kommer att ha extra fina erbjudanden när spelarna kommer in i väntan på prisutdelning. Anmälningsavgift 100kr och anmälan senast torsdag 26/8.

Golfstore Sollentuna Golfklubb
Vi kör en medlemskampanj på kläder, skor och bagar från fredag 30/7 till och med söndag 8/8. SoGK medlemmar får 20% rabatt på ett köp. Gäller varor i lager och går inte att kombinera med andra rabatter. Passa på att fynda medan det fortfarande finns hygglig sortering i storlekar och färger. Ta med kupongen och fyll i namn och golf-id. 

Titleist har en kampanj på sina nya ProV1 med förstärkt siktlinje. Om du köper 2 dussin ProV1 eller Prov1x för 1098kr så får du två Titleist Tour siktpinnar på köpet. Denna kampanj riktar sig till golfaren som kan dra nytta av att spela en Pro V1 eller Pro V1x med ett tydligare sidestamp, samt gillar att träna och arbeta med sin sving och sikte på olika sätt. Begränsat antal.

Titleist släpper också snart sina nya järn i T-series. Vår personal går utbildning i början av augusti och tillsammans med Titleists produktspecialist har vi en "Pre Launch fitting" torsdag 12/8 kl. 12.00 - 16.30. Det är endast bokade tider som gäller, och bokning görs via receptionen, 08-594 709 90. 

 

Juniorläger vecka 32
Det finns fortfarande några platser kvar till eftermiddagsgrupperna på vårt populära sommarläger för barn mellan 8-14 år. 
Vi tränar, tävlar, leker & lär oss tillsammans.

Vecka 32, 9-13 augusti 2021, kl. 13:00-16:00
Lägrets sista dag, samlas både för- & eftermiddagsgruppen kl. 07.00 för spel på banan. Efter spel grillar vi korv tillsammans, och avslutar lägret ca 10.30. 

Pris: 1695:- (inkl. fika alla dagar) 

Vårens träningsresa till Novo Sancti Petri
Vårens träningsresa 26 mars - 2 april, tillsammans med Niclas Björnsson och Sollentuna GK går till vackra Novo Sancti Petri, i hjärtat av Andalusien.

För mer info och bokning klicka in på Sollentuna, Novo Sancti Petri, 2022 – Golf Plaisir