Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 12 2020
Sollentuna GK i semestertider
I semstertider brukar speltrycket gå ner på golfklubbar i storstadregionerna men inget är sig likt under 2020. Vi har fortfarande mycket spel på banan och räknar med att så kommer att vara fallet resten av sommaren när många håller sig hemmavid. Vi påminner därför igen om vikten av att boka av tider ni inte tänkt utnyttja i så god tid att någon annan hinner boka in sig. Det gäller även om det är dåligt väder.

Tävlingsverksamheten har dragit igång igen och vi har genomfört en Tisdax, tävling för damer och herrar 50+ som spelas tisdag förmiddag, Onsdax som är tävling för damer på onsdag eftermiddag samt Torsdax som är herrgolf på torsdag eftermiddag. Båda de sistnämnda går att spela som VSOP (Valfri starttid och partner) dvs. boka en tid när som helst under dagen och betala startavgift innan spel. Läs mer på hemsidan under Tävling/veckotävling.

Nu till helgen kör vi en liten Golfvecka med tävling fredag till och med söndag. Fredagens 2-manna scramble är hel fulltecknad men det finns gott om platser till lördagens singeltävling sponsrad av Abacus Sportswear och ett fåtal platser till söndagens greensome. Läs mer om tävlingarna nedanför. Vi kommer att ha en hel del erbjudanden i shopen under de här dagarna så kom gärna förbi och shoppa loss även om ni inte tävlar.

Klubbmästerskapen spelas i år helgen 8-9/8, anmälan är öppen. Vår tävlingsverksamhet är i stort behov av ideella tävlingsledare som agerar starters, tävlingsledare och scoreinmatare. Just nu saknar vi tävlingsledare till just KM samt höstens Två generationer som spelas söndagen den 6e september. Lyckas vi inte attrahera fler tävlingsledare kommer vi i framtiden tvingas begränsa antalet tävlingar. Är du intresserad av att göra en insats så hör du av dig till TKs ordförande Lise-Lotte Vestling vestlingl@gmail.com eller undertecknad.

Som många av er har märkt så är det just nu en hel del problem med IT-systemen som används i golfsverige. Det har periodvis varit avbrott på Min Golf och såväl tävlings- som handicapdelen har haft stora störningar samtidigt som mailfunktionerna bara fungerar ibland. Golfbundet har informerat oss om att de arbetar febrilt med att försöka lösa problemen men att vi sannolikt får förvänta oss en hel del störningar även framöver.
Det är beklagligt att systemen inte fungerar tillfredställande och vi är ledsna att det drabbar er medlemmar i olika situationer. Vi hoppas ändå att ni har förståelse för att vår personal just nu har precis samma problem som ni, strular Min Golf för er så har vi sannolikt samma situation i bokningen och tävlingsanmälan. Vi lovar att vi gör allt för att lösa problem som uppstår men ibland är det tyvärr helt utom vår kontroll.

Utomhus växer gräset så det knakar och banan får mycket beröm. Fördelen är att skador läker snabbare, nackdelen är att att gräset hinner bli längre mellan klippningarna. Vi klipper just nu så mycket vi hinner med för att det skall gå att hitta bollar och det skall bli flyt i spelet. Vi behöver som vanligt hjälp av er också. Laga nedslagsmärken, återplacera uppslagen torv, kratta bunkrar och släng skräp i papperskorgarna. Tillsammans kan vi hålla banan precis så fin som vi vill ha den.

Som vanligt, svinga lugnt, håll avstånd och tvätta händerna!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se
08-594 709 97


Golfveckan 10-12 juli
Helgtävlingarna kommer att starta med vår egen lilla Golfvecka med tävlingar tre dagar i rad, 10-12/7.

Fredag 10/7: Scramble 2-mannalag. 18 hål slagtävling i en klass.
Första start kl. 07.30. Max. 76 par. Fulltecknad!

Lördag 11/7: Singeltävling sponsor Abacus Sportswear. 18 hål slaggolf i tre klasser.
Första start kl. 08.00. Max. 90 spelare.

Söndag 12/7: Greensome. 18 hål poängbogey två klasser.
Första start kl. 07.30. Max. 64 par.

Allmänna tävlingsvillkor: Anmälan via Min Golf eller receptionen.
Sista anmälan kl. 15.00 två dagar innan tävlingsdag. Vid fullt startfält uttagning efter anmälningsordning.

Anmälningsavgift 100kr/person. Pga Corona, ingen gemensam prisutdelning, pristagare är välkomna till shopen dagen efter tävling.

Anmälan för helgtävlingarna är öppen nu. Observera att det är begränsat deltagarantal på samtliga, anmälningsordning avgör utom på KM där det är i hcp-ordning.

Årets tävlingar är endast öppna för medlemmar! Då det är högt bokningstryck på starttider och förväntningar på högt deltagarantal kommer vi att tillsvidare bara ha våra tävlingar öppna för klubbens egna medlemmar.

Så här ser programmet ut för resten av säsongen. Klicka på respektive tävling för att komma till anmälningssidan på Min Golf.

2020-06-21 SoGK Junior CUP
2020-07-10 Golfveckan 2 manna scramble
2020-07-11 Golfveckan Singel Slaggolf
2020-07-12 Golfveckan Greensome
2020-08-08 KM Damer /D21/D30/D50/D60
2020-08-08 KM Herrar/H21/H30/H40/H50/H60
2020-08-13 Kategori KM H/D70, H75, H/D80
2020-08-15 SoGK Junior CUP
2020-08-23 KM Foursome Herrar och Damer
2020-08-29 Äkta makar/Sambos KM
2020-08-30 SoGK Junior CUP
2020-09-06 Två generationer
2020-09-19 Pro`s Prize
2020-09-20 SoGK Junior CUP
2020-10-11 Funktionärsgolfen, öppen för klubbens ideella ledare samt anställda

I samband med återstarten så har det också införts speciella tävlingsvillkor. Häri finns naturligtvis allmänna råd för att försöka minska riskerna för spridning av Covid-19 men också SOGKs, TLs och spelarnas ansvar att vi får så säkra tävlingar som möjligt. Det finns till exempel fortsatt inga krattor i bunkrarna men den nyligen införda tillfälliga lokal regeln om lägesförbättring i bunker gäller.

Det finns också nya riktlinjer för hantering av scorekortet för att undvika att flera personer delar dem. Läs de särskilda tävlingsvillkoren på hemsidan. 

Tänk på att vår golfshop drivs av Sollentuna GK, att handla på klubben ganar alltså även dig som medlem.

Vi samarbetar med Golfstore men även med andra leverantörer för att vår shop skall ha bra sortiment; shopen har ett stort urval av produkter för såväl damer som herrar oberoende av spelstandard

Om Golfstore
Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf och hos oss hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med garanterat lågt pris.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.