Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 12 2019
Sommarlovet är över för den här gången och vi närmar oss slutspurten för säsongen 2019. Om vädret håller i sig så finns det mycket bra golf kvar att spela!

Det är naturligt mycket fokus på golfbanans skick bland medlemmar och gäster och vi kan försäkra att vi hela tiden utvärderar vad vi kan göra bättre för att utveckla banan. Vi tvingas dock konstatera att vi dessutomer behöver betydligt mer hjälp av er spelare. Några ganska enkla saker som det slarvas med är: laga nedslagsmärken, lägga tillbaka uppslagen torv, kratta bunkrarna och respektera avspärrningar kring greenerna. Hjälps vi åt så kommer banan att hålla sig i ett betydligt bättre skick hela säsongen ut. Tack på förhand!

Kommande veckorna har vi två aktiviteter med shotgunstart kl. 13.00. Det är dels nu på torsdag 22/8 då vi har en företagsgolf på eftermiddagen och det är lördag 31/8 då Klubbfesten spelas. För att möjliggöra för så många som möjligt att spela golf de dagarna kommer vi att arrangera ytterligare en shotgunstart på morgonen kl. 08.00 för sällskapsgolf. Du anmäler dig för starttid via receptionen som har en manuell lista. Observera att det är begränsat antal platser, vi måste skapa möjlighet för personalen att preparera banan innan spel. Av samma anledning så är det endast spel 08.00 som gäller dessa dagar, inga andra starttider är möjliga.

Andra delen av medlemsundersökningen Players 1st går ut under nästa vecka. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där över 350 svenska golfklubbar deltar. Players 1st är ett verktyg för klubbens ledning att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Ju fler svar, desto bättre underlag för rätt beslut.

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Första undersökningen för året skickades ut i juni. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, ledning, träning och restaurang. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 28 augusti, titta i din ”skräppost” och se om mejlet fastnat.

Förra veckan skickade golfföbrundet ett mail till samtliga medlemmar i svenska golfklubbar med information om sin nya mediastrategi som bland innebär att Svensk Golf ersätts av en ny medlemstidning Golfa! Har du missat mailet eller bara vill läsa mer om mediastrategin hänvisar vi till http://nygolftidning.se/

I slutet av augusti har vi några riktigt roliga tävlingar som det riktiga klubbmästerskapet samt Klubbfesten där du representerar ditt favoritlag. Du kan läsa mer om tävlingarna nedan och anmäl dig redan idag!

Längre ner kan ni läsa mer om Titleist nya klubbor och demodagen den 27/8, dessutom finns det information om olika tematräningar med våra pros samt lite tips från shopen!

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
08-594 70 997
patrik.skoog@sollentunagk.se

Tävlingar
Nu till helgen 24-25/8, spelas det "riktiga" klubbmästerskapet då det skall delas ut troféer till klubbens bästa dam och herre, pojke och flicka. Damerna (och flickorna) spelar 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen från tee 49. Max 30 damer och de 9 bästa plus delningar efter lördagen får spela finalronden på söndagen. Bland herrarna finns det plats för max. 69 spelare, det är 36 hål från tee 62 som gäller första dagen. De 24 bästa plus delningar får spela finalronden. För pojkarna räknas KM över de två första ronderna på lördagen.

Nytt för i år är att vi även har priser till de som spelar bäst netto (med handicap) under lördagen, fem priser i damklassen och fem priser i herrklassen. Startavgift i samtliga klasser är 100kr, anmälan görs via Min Golf senast torsdag 22/8 kl. 15.00.

Lördagen den 31/8 är det så dags för Klubbfesten där du representerar ditt favoritlag AIK, Djurgården, Hammarby eller om inget av dem duger så väljer du All Stars. Det är shotgunstart kl. 13.00 med max 92 deltagare. 18hål poängbogey och lagens resultat blir snittet av dess supportrars resultat. Efter spel blir det middag och prisutdelning i både lag och individuellt. Anmälningsavgiften är 250kr och inkluderar startavgift samt en läcker grillbuffé, dryck tillkommer. Anmälan senast torsdag 29/8 kl. 15.00 via Min Golf. I samband med anmälan anger du vilken klubb du håller på och vill representera. Åldersgräns på 18 år gäller för tävlingen. Självklart kommer den som dyker upp i lagtröja att premieras!


Titleist exklusiv utprovning
Nu kommer Titleists nya järnserie med T100, T200 och T300, tre modeller som gör att alla spelare kan hitta en klubba som förbättrar spelet.

Dessutom kommer det nya utlitys och nya hybrider som kompletterar de drivers som kom tidigare i år. Driverserien TS har kompletterats med TS1 och TS4, 1an kan vara den allra mest lättspelade driver vi testat.

Kom till Sollentuna Golfklubb tisdagen den 27/8 kl. 15.00-19.00 och testa hela Titleist sortiment eller boka in dig på en privat custom fitting via titleist.se/events. Välkommen!

 

Träning
Våra tränare har ett antal olika träningar under hösten. Träningar med Fredrik

19 aug Driver: Slå rakt och långt, 10:30-12, pris 300 kr Bokningslänk

26 aug Putt: Specifik träning och greenläsning, 14-15:50, pris 300 kr Bokningslänk

28 aug Chip: Teknik, klubbval och längdkontroll, 10:30-12:00, pris 300 kr Bokningslänk

29 aug Damträning: Bunker och lobbslag, 18-18:50, pris 300 kr Bokningslänk

4 sep Putt: Specifik träning och greenläsning, 10-11:30, pris 300 kr Bokningslänk

12 sep Damträning Chip: Teknik och klubbval, 18-18:50, pris 300 kr Bokningslänk

15 sep Putt: Specifik träning och greenläsning, 15-15:50, pris 300 kr Bokningslänk

19 sep Damträning Chip: Teknik och längdkontroll 16-16:50, pris 300 kr Bokningslänk

Träningar med Viktor

20 aug Sänk fler puttar, 12-13:30, pris 300 kr Bokningslänk

27 aug Vässa ditt närspel, 11-13:00, pris 350 kr Bokningslänk

29 aug Renare bollträff, 12-13:30, pris 295 kr Bokningslänk

Vid problem att boka online Ring Shopen 08-594 709 90.

Våra kurser med tränare Niclas Björnsson, Fredrik Andréasson och Viktor Pettersson hittar ni på hemsidan där ni också bokar https://www.sollentunagk.se/se/pro-shop/boka-kurs-online-har 
 
Dessutom kan ni boka era lektioner via hemsidan https://www.sollentunagk.se/se/pro-shop/boka-dina-lektioner-on-line-har Självklart hjälper vi er shopen om ni vill det. 

Logokläder
Vi har fyllt på med logokläder från Abacus och Puma i nya färger och storlekar för juniorer och vuxna. Gustav & David har blå piké från Puma, Rebecka rosa ärmlös top från Puma, Lena marin piké från Abacus och Victor en marin halfzip från Abacus.

Välkomna till Golfstore Sollentuna!