Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 11 2021
Glad midsommar
Vilken sommarvärme! De senaste dagarna har vi haft höga temperaturer men det är ändå många som kämpat sig runt golfbanan. En bana som är i väldigt bra skick och vi får mycket beröm för kvalitén från både medlemmar och gäster. Tyvärr tvingas vi konstatera att det fortfarande finns en del brister när det gäller vårt eget ansvar för att hålla banan i bra skick.

Tänk på att alltid lägga tillbaka uppslagen torv, laga ditt och andras nedslagsmärken och kratta efter dig i bunkern. Efter att krattorna varit borta under den första delen av pandemin så har tydligen många vant sig av med att kratta bunkern. Snälla, hjälp oss att hålla banan i bra skick genom dessa enkla åtgärder.

Vi är ju redan framme vid midsommar och med det har vi lite justeringar i öppettiderna. På fredag midsommarfton 25/6 stänger både shop och restaurang kl. 13.00 så även personalen får fira. Vi är dock tillbaka lördag morgon och i helgen har vi ordinarie öppettider 08.00-17.00. Från och med nästa vecka justerar vi också öppettiderna i shopen måndag till och med torsdag då vi stänger 18.00 framöver.

I morgon den 23 juni kommer hälften av klubbens medlemmar att få enkäten i medlemsundersökningen, Players 1st i sin mailkorg. För oss på klubben är dina svar viktiga och vi tackar på förhand för att du tar dig tiden att delta. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 370 svenska golfklubbar deltar. I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang.

För oss i klubbens ledning är Players 1st ett verktyg för att få reda på hur ni medlemmar ser på verksamhet och anläggning. Resultatet används i planeringen inför kommande år och ger oss hjälp att göra rätt prioriteringar.

Undersökningen går ut via mejl vid två tillfällen under golfsäsongen, till hälften av medlemmarna vid varje tillfälle. Den andra undersökningen skickas ut den 25 augusti, för dig som inte får en mailinbjudan nu i juni. Återigen, stort tack för din medverkan!

Längre ner kan ni läsa om FootJoy skohelg i shopen samt kommande junioraktivieter.

Vi önsker er alla en riktigt trevlig midsommar!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se

FootJoy skohelg 2-4e juli

Fler än hälften av världens bästa golfspelare går i FootJoy. Prova du också! Vi hjälper dig hitta rätt storlek, vidd och modell för just dina fötter. Alla borde gå skönt!

Välkommen till shopen!

Junioraktiviteter
Söndag 27/6 spelas tredje deltävlingen i Sollentuna GKs egen Junior Cup. Det är två klasser där A-klassen upp till 36 i hcp spelar 18 hål slaggolf och B-klassen över 36 i hcp spelar 9 hål slaggolf. Anmälan sker via Min Golf eller genom att ringa receptionen senast torsdag 24/6 kl. 15.00.

Efter två omgångar av årets serie så är det en trio i ledning, Hilda Nordlund, Ester Geber och Nellie Henriks. Fortfarande fyra omgångar kvar den här säsongen så mycket kan hända.

I slutet på sommaren, v32 anordnarvi ett sommarläger för juniorer. Det finns fortfarande platser kvar i eftermiddagsgrupperna. Läs mer om lägret och anmäl era barn på hemsidan.

Golfresa till Almerimar
Efter inställda resor 2020/2021 blickar vi nu fram emot höstens golfresa tillsammans med Niclas Björnsson och Sollentuna GK.
Höstens resa går till vackra Almerimar i Spanien, 23-30 oktober ☀️

För mer info och bokning klicka in på https://golfplaisir.se/sollentuna2021/

Vi förstår att det finns en del frågor kring betalning & ev. avbokning med anledning av covid-19, och hänvisar till Golf Plaisirs hemsida där dom samlat information kring det; https://golfplaisir.se/information-om-coronaviruset/