Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 11 2020
Årsmöte 2020 genomfört
Årsmötet som skulle hållits i april genomfördes tisdagen den 23/6 i en socialt distanserad variant utomhus i strålande solsken framför klubbhuset.

Fokus låg på att klara av formalia för att uppfylla myndighetskrav vilket innebar att mötet var avklarat på under 30 minuter.

Handlingarna har legat ute på hemsidan sedan i mitten av april så deltagarna, 20 stycken totalt, var rejält pålästa. Ordförande Thomas Behring navigerade rutinerat mötet genom de viktiga punkterna som innebar att balans- och resultaträkning fastställdes för 2019 och styrelsen samt den verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet.

Thomas Behring valdes om som ordförande och alla övriga val gick på valberedningens linje. Karin Björk, Elisabeth Lindberg och Ann-Charlotte Dackebro omvaldes som ledamöter, Mattias Pirrman och Peter Alexandersson som suppleanter.

Ulf Hagman tillsammans med Lars Kjellgren omvaldes som revisorer och valberedningen består även i fortsättningen av Pepsa Ramsell, Rolf Härner, Dock Olofsson och Tina Schölin.

Värmeböljan har slagit till ordentligt vilket i alla fall tillfälligt verkar dämpa trycket på bokningarna något. Till mitten av juni har bokningarna på SoGK ökat med drygt 50% vilket är något högre än rikssnittet som ligger på 32%. Medlemsspelet ligger just nu på 79% att jämföra med förra årets 71%.
Vi har haft en hygglig utveckling på greenfee, driving rangen, träning och shopen vilket gjort att vi klarat oss förhållandevis bra ekonomiskt genom det första delen av Corona.
Vi kan därför genomföra underhåll enligt plan och genomföra tänkta projekt som nytt bollhus på rangen och ombyggnad av träningslokalen på övervåningen. Mer info om dessa projekt kommer efter sommaren.

Hälften av våra medlemmar har idag fått det första utskicket av årets medlemsundersökning. Undersökningen genomförs av det danska företaget Players 1st i samarbete med Svenska Golfförbundet, där ca 360 svenska golfklubbar deltar.
Players 1st är ett utmärkt verktyg för oss att ta reda på vad ni medlemmar har för syn på verksamhet och anläggning. Resultatet är en del som klubbens styrelse och klubbledning tar hänsyn till i arbetet med att göra rätt prioriteringar och sätta upp mål för klubbens framtid. 

I undersökningen ställs frågor om bland annat bana, klubbliv, service, träning och restaurang och ditt svar är viktigt. Ju fler svar, desto bättre beslutsunderlag. Då undersökningen skickas från Players 1st, kan det fastna i SPAM-filter. Har du inte fått något mejl den 24 juni, titta i din ”skräppost” och se om mailet fastnat, annars kommer du med i den senare undersökningen den 26 augusti. Tack för hjälpen.

När tävlingsspelet drar igång igen i juli så passar det bra att vi provar med en egen mindre golfvecka. Fredag till söndag 10-12/7 kör vi tre olika tävlingar, läs mer om dessa längre ner.

Som vanligt, svinga lugnt, håll avstånd och tvätta händerna!

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se
08-594 709 97


Golfveckan 10-12 juli
Helgtävlingarna kommer att starta med vår egen lilla Golfvecka med tävlingar tre dagar i rad, 10-12/7.

Fredag 10/7: Scramble 2-mannalag. 18 hål slagtävling i en klass.
Första start kl. 07.30. Max. 76 par.

Lördag 11/7: Singeltävling sponsor Abacus Sportswear. 18 hål slaggolf i tre klasser.
Första start kl. 08.00. Max. 90 spelare.

Söndag 12/7: Greensome. 18 hål poängbogey två klasser.
Första start kl. 07.30. Max. 64 par.

Allmänna tävlingsvillkor: Anmälan via Min Golf eller receptionen.
Sista anmälan kl. 15.00 två dagar innan tävlingsdag. Vid fullt startfält uttagning efter anmälningsordning.

Anmälningsavgift 100kr/person. Pga Corona, ingen gemensam prisutdelning, pristagare är välkomna till shopen dagen efter tävling.

Årets tävlingar är endast öppna för medlemmar!

Årets nyhet Match-KM där vi spelar utslagstävling matchspel utan handicap startar också i månadsskiftet, anmälningstiden går ut den 30/6 och sedan lottar vi snart som möjligt efter det. Läs mer om Match-KM på hemsidan.

Anmälan för helgtävlingarna är öppen nu. Observera att det är begränsat deltagarantal på samtliga, anmälningsordning avgör utom på KM där det är i hcp-ordning.

Då det är högt bokningstryck på starttider och förväntningar på högt deltagarantal kommer vi att tillsvidare bara ha våra tävlingar öppna för klubbens egna medlemmar.

Så här ser programmet ut för resten av säsongen. Klicka på respektive tävling för att komma till anmälningssidan på Min Golf.

2020-06-21 SoGK Junior CUP
2020-07-10 Golfveckan 2 manna scramble
2020-07-11 Golfveckan Singel Slaggolf
2020-07-12 Golfveckan Greensome
2020-08-08 KM Damer /D21/D30/D50/D60
2020-08-08 KM Herrar/H21/H30/H40/H50/H60
2020-08-13 Kategori KM H/D70, H75, H/D80
2020-08-15 SoGK Junior CUP
2020-08-23 KM Foursome Herrar och Damer
2020-08-29 Äkta makar/Sambos KM
2020-08-30 SoGK Junior CUP
2020-09-06 Två generationer
2020-09-19 Pro`s Prize
2020-09-20 SoGK Junior CUP
2020-10-11 Funktionärsgolfen, öppen för klubbens ideella ledare samt anställda

I samband med återstarten så har det också införts speciella tävlingsvillkor. Häri finns naturligtvis allmänna råd för att försöka minska riskerna för spridning av Covid-19 men också SOGKs, TLs och spelarnas ansvar att vi får så säkra tävlingar som möjligt. Det finns till exempel fortsatt inga krattor i bunkrarna men den nyligen införda tillfälliga lokal regeln om lägesförbättring i bunker gäller.

Det finns också nya riktlinjer för hantering av scorekortet för att undvika att flera personer delar dem. Läs de särskilda tävlingsvillkoren på hemsidan. 

Golfvecka 2020 | (pdf) | 367,3 KB
Tänk på att vår golfshop drivs av Sollentuna GK, att handla på klubben ganar alltså även dig som medlem.

Vi samarbetar med Golfstore men även med andra leverantörer för att vår shop skall ha bra sortiment; shopen har ett stort urval av produkter för såväl damer som herrar oberoende av spelstandard

Om Golfstore
Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf och hos oss hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med garanterat lågt pris.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.