Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 11 2019
Den stora semesterperioden närmar sig slutet och det är mer fart på klubben igen. Under sommaren har banan växt till sig och den är nu riktigt fin, vi fick väldigt mycket beröm för banans skick och arrangemanget i stort när SM klubblag spelades på SoGK i mitten på månaden. Jag vill passa på att tacka alla våra funktionärer samt personalen på bana, i reception och restaurang för ett lysande arbete.

Under juli har vi också fått resultaten på medlemsundersökningen. Tyvärr gick betygen ner något på banan, antagligen främst pga. den sega säsongsstarten, men vi analyserar nu om vi kan göra något annorlunda för att säkerställa att kvalitén är hög över hela säsongen. Det vi kan glädja oss över är att betygen inom i stort sett alla andra områden gått upp, som klubbliv, restaurang och ledning. Vi kan också vara nöjda med att vi jämfört med klubbarna i distriktet ligger över snittet, det anmärkningsvärda är dock att betyget för Stockholmsklubbarna ligger markant under genomsnittet för landet i stort. Vad det kan bero på får vi titta närmare på tillsammans med SGF.

I enkäten går det också att lämna förslag i fri text vilket ett antal medlemmar utnyttjat. Vissa förslag och önskemål är ganska enkla att uppfylla medan andra är knivigare och det blir också väldigt tydligt att våra medlemmar inte är en särskilt homogen grupp. Vi har dock fått med oss en hel del bra grejer och tillsammans med det vi får in i nästa omgång av undersökningen i september utgör det ett av underlagen i planeringen inför 2020.

Det vi kan se i svaren är att de allra flesta är mer positiva till att boka sina starttider jämfört med passa en bollränna och många vill ha ännu fler bokningsbara tider. Vi kommer därför, på försök under hösten, att under vardagar reservera var 6e tid mellan 9.00 och 16.00 som spontantid. Dessa är då bokningsbara på plats i shopen, i terminalen eller per telefon. På helgerna är det som tidigare var 3e tid mellan 9.00 och 12.00 som är spontantid.

Ett annat väldigt vanligt önskemål är möjligheten att ha flera bokade helgtider, vi tlllåter därför på prov två samtidiga bokningar på helg, max. antal totalt är dock precis som tidigare tre tider. Samtliga förändringar i bokningsreglerna införs med start nästa vecka.

I samband med detta görs också vissa justeringar i våra greenfeeavgifter. Speltrycket är stort bland er medlemmar och då vill vi i första hand prioritera er och i andra hand era gäster. Om andra spelare vill boka de allra mest attraktiva tiderna så bör de åtminstone betala marknadsmässiga avgifter, vilket innebär att vi nu anpassar greenfeen till klubbarna i närområdet. Avgiften för gäst till medlem är oförändrad på i stort sett alla tider, nu gäller 400kr måndag till fredag och 500kr på lördag och söndag oavsett starttid.

Under augusti månad har vi några roliga tävlingar som Äkta Make/sambo inkl. klubbmästerskap, det riktiga klubbmästerskapet samt Klubbfesten där du representerar ditt favoritlag. Läs mer om tävlingarna nedan och anmäl dig redan idag!

Vi har smygstartat rean i shopen med bland "köp tre klädesplagg och betala för två" (det billigaste på köpet), fyndhörna med skor upp till 70% rabatt på utgående modeller och dessutom upp till 50% rabatt på en del utgående klubbor från t.ex. Titleist, Callaway och Cobra. Det finns fortfarande en hel del att välja på, men vänta inte för länge. Välkomna!

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
08-594 70 997
patrik.skoog@sollentunagk.se

Tävlingar
Söndag 11e augusti är det dags för årets Äkta Make/sambo-tävling. Vi spelar foursome i två klasser, gemensam hcp upp till 36,0 spelar slagtävling i klass A medan de par som tillsammans har hcp över 36 spelar slaggolf i klass B.
Parallellt spelas också klubbmästerskap utan handicap.
Anmälningsavgift 120kr/par. Anmälan senast 8/8 kl. 15.00 via Min Golf https://mingolf.golf.se/Competition/1904659.
Tävlingen är även öppen för gäster, tävlingsgreenfee per person 350kr.

Därefter, helgen 24-25/8, spelas det "riktiga" klubbmästerskapet då det skall delas ut medaljer till klubbens bästa dam och herre, pojke och flicka. I år får du chansen att slå personalen då klubbchef Patrik och headpro Niclas kommer till start i herrklassen samtidigt som Madde i shopen ställer upp i damklassen. Visst är det en utmaning utöver det vanliga!

Damerna (och flickorna) spelar 18 hål på lördagen och 18 hål på söndagen från tee 49. Max 30 damer och de 9 bästa plus delningar efter lördagen får spela finalronden på söndagen. Bland herrarna finns det plats för max. 69 spelare, det är 36 hål från tee 62 som gäller första dagen. De 24 bästa plus delningar får spela finalronden. För pojkarna räknas KM över de två första ronderna på lördagen.

Nytt för i år är att vi även har priser till de som spelar bäst netto (med handicap) under lördagen, fem priser i damklassen och fem priser i herrklassen. Startavgift i samtliga klasser är 100kr, anmälan görs via Min Golf senast torsdag 22/8 kl. 15.00.

Lördagen den 31/8 är det så dags för Klubbfesten där du representerar ditt favoritlag AIK, Djurgården, Hammarby eller om inget av dem duger så väljer du All Stars. Det är shotgunstart kl. 13.00 med max 92 deltagare. 18hål poängbogey och lagens resultat blir snittet av dess supportrars resultat. Efter spel blir det middag och prisutdelning i både lag och individuellt, mer information om priser och annat kommer snart på Min Golf, hemsida och i sociala Medier. Självklart kommer den som spelar i lagtröja att premieras!

Anmälan sker i år via Min Golf där du också måste svara på vilken klubb du håller på och vill representera. Åldersgräns på 18 år gäller för tävlingen.

Sommarläger och annan träning
Vi har sommarläger för juniorer v. 33

För barn/ungdomar mellan 8-14 år

·         Du kan välja att träna antingen heldag (9-12+13-16) eller halvdag (9-12 eller 13-16) 

·         Lunch ingår ej i halv eller heldag. Dock barnen får gärna äta lunch med oss ledare.

·         Vi delar in barnen i små grupper efter ålder, erfarenhet och önskemål.


V.33 (12-16 aug) 5 dagar, kostnad: heldag 2 695 kr (halvdag 1 795 kr)

För frågor om lägret kontakta Fredrick på: fredrick.a@pgasweden.com eller 073-9935563

Bokning via länken, för bokning av heldag så boka både förmiddag och eftermiddag. 

Bokningslänk

Vi kommer att Träna, spela och ha skoj ihop! Hälsningar Tove, Jennifer och Fredrick
 
 
Våra tränare Niclas Björnsson, Fredrik Andréasson och Viktor Pettersson är redo att vässa ert spel under hösten. Ni bokar era lektioner via hemsidan https://www.sollentunagk.se/se/pro-shop/boka-dina-lektioner-on-line-har Självklart hjälper vi er shopen om ni vill det, ring på 08-594 709 90. 
 
Dessutom kommer det succesivt upp lite kurser på hemsidan, ni hittar dem här! https://www.sollentunagk.se/se/pro-shop/boka-kurs-online-har