Nyhetsbrev från Sollentuna GK nr 1 2019
God fortsättning och välkommen till en ny spännande säsong på Sollentuna GK.

Jag har nu gjort min första vecka som klubbchef och i det här första nyhetsbrevet vill jag presentera mig lite mer ingående. Jag heter Patrik Skoog och kommer närmast från tjänsten som klubbchef på Partille GK i Göteborg.
Där har jag jobbat som klubbchef i tio år och före det var jag headpro och drev shopen på samma klubb under tolv år. Innan dess jobbade jag som tränare på Tomelilla, Carlskrona och Emmaboda GK och det var på den sistnämnda som jag började spela golf i början på åttiotalet. Jag är gift med Anneli och tillsammans har vi tjejerna Eleonor och Rebecka. I slutet av januari flyttar vi från Mölnlycke utanför Göteborg till Bromma. Golfen är mitt allra största intresse, jag älskar att spela själv och jag tittar gärna på tävlingar på TV eller allra helst live, men jag har också ett mycket stort allmänt idrottsintresse. 

Mina år som pro, totalt 18 säsonger på 4 olika klubbar, och nu ytterligare tio år som klubbchef har gett mig en relativt klar bild av vad som gör en golfklubb framgångsrik. Det är en spännande utmaning att försöka tillfredsställa medlemmar och partners såväl som gäster. Gemensamt för alla är att de vill spela golf på en så bra och välskött golfbana som möjligt, men sedan varierar behoven. En del vill tävla, andra vill utnyttja träningsområden och ytterligare några är mest intresserade av den sociala samvaron.

Nyckeln är att få alla inblandade att dra åt samma håll, personal, styrelse, ideella och inte minst alla medlemmar. Jag hoppas att vi alla tillsammans kan arbeta för att göra Sollentuna till det självklara valet i vårt upptagningsområde. Ni är naturligtvis välkomna att höra av er om ni har synpunkter på anläggningen och vår verksamhet, tillsammans kan vi uträtta väldigt mycket. Vill ni engagera er ideellt i vår verksamhete eller kanske stötta oss genom ert företag så får ni gärna kontakta mig.

Det är inte bara på Sollentuna GK som det händer saker 2019, golfen har fått en en rejäl modernisering av reglerna. För att alla spelare skall känna sig trygga med förändringarna kommer vi att hålla ett antal genomgågar innan säsongsstart. Längre ner i det här nyhetsbrevet läser ni om den första omgången i februari.
Ni kan också läsa om den handicaprevision som görs vid årssikftet, till 2020 kommer ett helt nytt handicapsystem så vi får anledning att återkomma till ämnet under året. Dessutom får ni information om träning med våra pros.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, klubbchef/VD
PGA Golf Professional
08-594 70 997
patrik.skoog@sollentunagk.se

 

Regler 2019
Som de flesta medlemmar säkert redan uppfattat har vi fått nya golfregler 2019. Förändringarna mot tidigare är ovanligt stora. Målsättningen med regelmoderniseringen har varit att förenkla reglerna och via de nya reglerna möjliggöra snabbare spel.

Med början 5 februari kommer Bertill Sköld och Yvonne Rossander att hålla regelgenomgångar på klubben. Varje genomgång är två timmar och du kan välja mellan följande tider: Tisdag 5/2 kl 14-16, Torsdag 7/2 kl 18-20, Tisdag 12/2 kl 18-20, Fredag 15/2 kl 9-11. Genomgångarna hålls i Klubbhuset – konferensen på andra våningen

Anmälan: Anmäl via ”Min golf” eller till Bertil på mail. Utbildningen på dagtid 5/2 resp 15/2 erbjuder också kaffe/te plus bulle till sedvanligt restaurangpris. Ange att du vill ha kaffe/te plus bulle till sedvanligt restaurangpris. Klass A: med kaffe+ Klass B: utan kaffe+ 

Fler regelgenomgångar kommer att hållas närmare säsongsstart, mer info kommer.
 
Välkomna önskar Bertil & Yvonne

Vinterträning
Det är nu det gäller att förbereda sig inför säsongen 2019. Våra tränare Niclas Björnsson och Fredrick Andréason står gärna till tjänst för att se till att ni kommer i fin form till dess banan öppnar igen.

Niclas ger lektioner i lokalen på andra våningen i klubbhuset och på Ullna Indoor. Kontakta Niclas direkt för bokning på tel. 073-505 22 10 eller mail: niclas@sollentunagk.se  Niclas hjälper er också med utprovning av utrustning.

Även Fredrick ger lektioner inomhus på Ullna Indoor och dessutom utomhus på Golf Center Danderyd. Golf Center Danderyd har varma bollar vindskydd, värme och belysning så här går det bra att träna till ca -10 grader. Bokning sker via tel/sms 073-9935563, mail fredrick.a@pgasweden.com eller online se länk här nedanför.

Fredrik har dessutom kurser som går att boka på samma sätt:

Grunder: Sikte, grepp och uppställning, Lör 19 jan 12-14:30, Golf Center Danderyd, 450 kr 

Kurs 1: Längre och rakare slag, Onsdagar 23 jan, 6 feb, 20 feb och 6 mars kl18-18:55, Ullna Indoor, 1595 kr

Kurs 2: Längre och rakare slag, Lördagar 26 jan och 2 feb kl 12-14:30, Golf Center Danderyd, 795 kr 

Kurs 3: Längre och rakare slag, Onsdagar 13 feb, 27 feb, 13 mars, 27 mars kl18-18:55, Ullna Indoor, 1595 kr

Niclas resa till Montado i Portugal är fulltecknad men det finns några få platser kvar på Fredricks resa till Sheraton Golf Parco de Medici i Rom 4/4 – 11/4 2019.
Parco de Medico är en 27 håls anläggning med en karaktär av öppen Parkbana som passar alla golfare oavsett hcp. Hotellet ligger på banan och erbjuder också shuttle buss som går in till centrala Rom. Läs mer i infobladet.

 

Handicap-revision
Vid årsskiftet görs den årliga handicaprevisionen (ÅHR). ÅHR är obligatorisk för alla spelare i handicapgrupp 1-5 (tom 36,0) och är en nödvändig del av EGA Handicapregler.

Det huvudsakliga målet med varje handicaprevision är att bedöma om spelförmågan hos spelare i handicapgrupp 1 till 5 verkligen speglas av deras nuvarande handicap. ÅHR baseras på minimum åtta handicap-grundande scorer som registrerats de senaste 24 månaderna.

För de spelare där systemet föreslår en höjning så görs den automatiskt av GIT-systemet i början av året. Handicapreglerna och handicapsystemet bygger på att spelaren gör sitt bästa och under året registrerar så många ronder som möjligt, såväl bra som dåliga. Tyvärr är det fortfarande många spelare som registrerar för få eller bara sina bästa ronder. Sänkningar vid ÅHR görs fortfarande manuellt då det finns en del särskilda villkor som måste beaktas vid bedömning av en eventuell sänkning. Denna görs manuellt av Hcp-kommitten under vecka 3 och berörda spelare får ett mail av kommittén. Du kan läsa mer om Hcp på https://golf.se/for-spelaren/regler--handicap/handicap/

Har du synpunkter på en justering av din handicap kan du kontakta Handicapkommitténs Kjell Anvreten på kjellvanvreten@gmail.com.

Golfstore Sollentuna GK
Shopen på Sollentuna GK är vår egen shop och det är därför viktigt att vi hjälps åt att stödja den. Just nu förbereder vi inför en ny säsong så vi har inga fasta öppettider men vi hjälper er naturligtvis om det är något ni behöver t.ex. inför vårens golfresa som bollar, handskar, resfodral eller annat.

Nu är det dessutom ett utmäkt tillfälle att se över utrustningen inför säsongen, behöver du nya klubbor så hjälper vi till med personlig utprovning och behöver du greppa om klubborna så fixar vi det också. Kontakta kansliet på 08-594 709 85, Niclas på 073-505 22 10 eller Patrik på 08-594 709 97. Inom kort återkommer vi med mer information om shopens öppettider under våren.

Vi har valt att vara en del av Golfstore. Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf. I över 40 år har Golfstore vuxit stadigt och har idag Golfstore-butiker och pros i sex länder. I våra butiker hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med Garanterat Lågt Pris.

Golfstore handlar i grunden om din golf. Att du ska kunna spela din bästa golf och ha riktigt roligt på banan. Därför arbetar vi som vi gör. Med lektioner, träning, utbildning, utrustning, råd och tips. 
Plus professionell custom fitting i vår Golfstore Custom Fitting Lesson™. Och vi fortsätter att utveckla vårt erbjudande till dig med ny teknik, ny kunskap och nya idéer inom alla områden. Men det finns också sådant vi inte ändrar på, nämligen våra grundläggande fyra idéer.

Den bästa fackkunskapen
Din Golfstore-pro är en välutbildad PGA-pro, som dessutom har en omfattande vidareutbildning inom Golfstore. Det betyder att du alltid får en professionell vägledning kring allt som gäller din golf; utrustning, custom fitting, lektioner, träning, råd och tips. Så att du får ut så mycket som möjligt av 
din golf.

Ett utvalt sortiment
Utbudet av golfprodukter är enormt; mängder av varumärken, som erbjuder en uppsjö av olika modeller. Det är så mycket att det är praktiskt taget omöjligt för dig att få en överblick, än mindre att kunna utvärdera de olika produkternas förtjänster och brister. Därför har vi ett mycket kompetent och erfaret sortimentsråd som vaskar fram de bästa och mest prisvärda produkterna varje år. Så du kan vara säker 
på att det du köper hos oss är riktigt bra. För dig.

På plats vid banan
Egentligen är det ju självklart att en golfbutik ska ligga vid golfbanan. Det är ju där du upptäcker att du behöver förnya, komplettera eller ersätta; bollar, peggar, handske, kläder, en ny putter eller ett nytt set. Och det är ju där du kan prova dig fram, på egen hand eller tillsammans med din Golfstore-pro, på rangen, på övningsgreenen, 
i övningsbunkrar och ute på banan.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att 
produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.