Nyhetsbrev februari 2018
Helena Söderberg
Då har jag i drygt 2 veckor arbetat på Sollentuna Golfklubb som klubbchef. Kan bara säga, vintertid till trots, att en härligare miljö att arbeta i finns nog inte.
Det är mycket nytt att lära och ta in så på det viset är det bra att vintern fortfarande håller sitt grepp om Stockholm. Ser fram emot att träffa er alla i vår och har ni vägarna förbi klubben innan dess så kom gärna in och hälsa på!

Helena Söderberg

Friskvårdsbidrag för golf
Ni har väl inte missat det glädjande beskedet om att friskvårdsbidraget nu även gäller golfen!?

Godkända avdragsgilla förmåner:

• Egen träning på rangen, i form av klippkort eller säsongskort.
• Golfträning, t.ex. privatlektioner, gruppträning, nybörjarkurs m.m.
• Spelrättsavgift (ej medlemsavgift)
• Greenfeeavgifter (under 1000 kr per tillfälle)

Läs mer om beslutet här

Världshandicap kommer 2020
"Nu släpps mer information kring det nya världshandicapsystemet där dagens sex stora system ska bli ett. Från 2020 kommer golfare att kunna jämföra sig med varandra och spela på lika villkor överallt."

Några av nyheterna:

• Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senaste blir spelarens handicap.

• För att en formsvacka inte ska kunna höja en spelares handicap alltför mycket på kort tid finns ett tak, en maximal höjning under en tolvmånadersperiod.

• Slagspel och poängbogey är spelformer som gäller för handicapronder. Här kan dock länderna göra egna utvidgningar och godkänna någon ytterligare spelform.

Jubileumsskrifter 25 & 50 år
I samband med klubbens 50-årsjubileum 2017 har vår engagerade medlem Bertil Sköld sammanställt en väldigt trevlig jubileumsskrift för det senaste 25 åren. En sammanställning av bilder, texter, resultat m.m. från Skillingetryck & Nyhetsbrev från åren 1993-2017.

Då vi sedan tidigare har en Jubileumsskrift när klubben firade 25 år, har vi nu klubbens 50 år dokumenterat.

Både Jubileumsskriften 25- respektive 50 år finns publicerade på hemsidan, men går även att beställa i tryckt format.
Respektive skrift är upplagd som ett evenemang/tävling på golf.se, och går på så sätt att beställa för en kostnad av 45:- för 25-års skriften, och 100:- för 50-års skriften. Begränsat antal.

Grand opening
De kommande 3 veckorna får vi in årets spännande nyheter till shopen, som vi med glädje ser fram emot att visa upp för er. Boka in lördagen 31 mars, då vi kommer ha Grand opening i shopen, med fokus på alla nyheter! Vi kommer även börja sälja säsongskort till rangen den dagen, och om vädret tillåter så kan vi i bästa fall ha öppnat rangen. Hoppas vi ses då!

Städdag 14 april
Ett annat viktigt datum att boka in är lördag 14 april! Då är det nämligen dags för årets städdag på klubben.
Med gemensamma krafter kan vi åstadkomma mycket på vår anläggning. Alltifrån att kratta löv och pinnar på banan, till att göra fint runt klubbhus, parkering och i våra rabatter. All hjälp uppskattas, och man bistår efter egen förmåga.

Även ett ypperligt tillfälle för gamla & nya medlemmar att bekanta sig med varandra inför säsongen.

Deltagande vid städdagen primeras med en greenfeecheck.

Mer info kommer när vi närmar oss.

Nytt samarbete med helsingborgsklubb
Planerar du en golfresa i år?

Vi har startat ett nytt samarbete med en golfklubb i Helsingborg som heter Lydinge Resort som öppnar ett nytt golfhotell med relax i april.

Klicka på länken nedan för att se deras golfpaket eller skräddarsy ditt eget.