Nyhetsbrev med Kallelse till Höstmöte torsdag 26 november kl. 19.00
Kallelse till digitalt höstmöte torsdag 26 november 2020 kl. 19.00

På grund av rådande omständigheter har styrelsen beslutat att höstmötet 2020 genomförs digitalt.

För att kunna delta på mötet måste du anmäla dig till Höstmötet på Min Golf senast tisdag 24/11 kl. 18.00. Säkerställ att din mailadress är korrekt. Alla som har för avsikt att delta på mötet måste anmäla sig och logga in på mötet på en egen enhet. Detta för att vi skall säkerställa att vi har en korrekt röstlängd.

Dagen innan mötet skickar vi ut en länk via vilken du kan ansluta till mötet. Tillsammans med länken kommer praktisk information inför mötet.

Förslag till föredragningslista

 1. Fastställande av röstlängd för mötet
 2. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt
 3. Fastställande av föredragningslista
 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet
 5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordförande skall justera mötesprotokollet.
 6. Fastställande av medlemsavgifter och medlemslån samt verksamhetsplan
  och budget för det kommande verksamhets- och räkenskapsåret.
 7. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
 8. Övriga frågor.
 9. Presentation av årets klubbmästare.

Enligt klubbens stadgar ska kallelse med förslag till föredragningslista skickas senast tre veckor före det allmänna mötet till medlemmarna via brev eller e-post, om sådan är anmäld, och anslås på klubbens anslagstavla. Kallelsen skall tillsändas en per hushåll.

Denna kallelse gäller samtliga familjemedlemmar som är medlemmar i Sollentuna Golfklubb. Observera att du enligt våra stadgar kan utöva din rösträtt via ombud. Ombud får dock endast företräda en medlem. Om du har fullmakt för någon annan medlem så måste fullmakten undertecknas och vara golfklubben tillhanda senast den 24 november. Du hittar underlag för fullmakt på den medlemsinterna delen av hemsidan under Handlingar och protokoll.

Verksamhetsplan med budgetförslag kommer tillsammans med styrelsens förslag samt i rätt tid inkomna motioner med styrelsens yttrande att finnas tillgängliga på klubbens hemsida under ”medlemssidorna” senast torsdag den 19 november. Handlingarna kommer även att vara tillgängliga på klubbens kansli senast detta datum. Vill du ha handlingarna hemskickade kan du ringa kansliet på telefon 08-594 709 95.

Välkomna!
Sollentuna november 2020
Styrelsen

Tack för i år
Allting har ett slut och så även denna märkliga golfsäsong 2020. När vi öppnade upp banan i början av april visste vi inte vad som skulle hända men knappt sju månader senare kan vi konstatera att de flesta rekord har slagits såväl nationellt som lokalt. När vi stängde banan den 26/10 kunde vi räkna in över 44 000 bokningar på Sollentuna GK den här säsongen, en ökning med närmare 47% jämfört med 2019. Mer siffror kring medlemskap och spelade ronder kommer i Verksamhetsplanen 2021 och presenteras på det stundande höstmötet.

Vi har förstått att det finns medlemmar som redan har golfabstinens. Banan har varit väldigt blöt men har nu torkat upp så pass att vi för er kan öppna upp en vinterslinga med provisoriska greener och tees. Nytt för i år är att det blir en tiohålsslinga där vi spelar hål 1 till och med 4, därifrån går vi direkt till hål 13 och spelar de sista sex hålen. Det finns ett matt-tee per hål markerat med blå klot.

För att minska slitaget på banan efter en intensiv säsong så gäller i år obligatorisk slagmatta på alla finklippta ytor som fairways och foregreen. De finns två sorters slagmatta som du lånar från korgar vid starterhuset bredvid ettans tee. Dessa måste återplaceras efter spel på samma ställe. För att ytterligare minska slitage på banan så rekomenderar vi att ni lämnar vagnen hemma och spelar med bärbag. För er som föredrar att slipa på tekniken så kommer driving rangen att hålla öppet precis som förra vintern om vädret gör det möjligt att plocka bollar.  

Efter årsmötet den 26/11 börjar vi förbereda för fakturering av årsavgifter 2021. Eventuella utträden eller önskemål om kategoribyten vill vi därför ha in senast den 30/11. Har ni skåp som ni inte vill behålla eller ett gymkort som ni inte vill förlänga får ni gärna meddela det också så att fakturan blir rätt från början. Använd gärna formulären på hemsidan under Medlemskap eller skicka ett mail till sollentunagk@sollentunagk.se. Har ni frågor så kontaktar ni kansliet på tel. 08-594 709 95, vi har öppet måndag till fredag kl. 10.00-15.00.

För er som har plats i vagnbodarna så ser vi gärna att ni tar hem er utrustning under vintern för att underlätta städning. Låter ni grejerna stå kvar så vill vi förtydliga att ni gör det på egen risk och vi ber er att i alla fall kontrollera att ni inte har något ätbart kvar i bagarna. 

Längre ner läser ni om vad som händer i shopen under hösten samt ett upprop från våra kommittéer.

Med vänliga hälsningar

Patrik Skoog, VD/klubbchef, PGA Club Professional
patrik.skoog@sollentunagk.se
08-594 709 97

Funktionärer sökes till våra kommittéer
Sollentuna Golfklubb behöver fler ideella krafter. Arbetet som bedrivs genom klubbens kommittéer är enormt viktigt och en grundbult för en klubb med medlemmarna i fokus. Just nu pågår planeringen inför säsongen 2021 och behovet av ytterligare ideella insatser är tydligt.

Gör skillnad 2021 och bidra med din kompetens. Kontakta klubbchef eller styrelsens representant Lise-Lotte Vestling och berätta vad du kan och skulle vilja bidra med. En liten insats från många fler gör stor skillnad för vår verksamhet. Några få medlemmar har anmält sitt intresse via medlemsundersökningen, er kommer vi att kontakta personligen inom kort.

Tävlingsprogrammet för 2021 är i stort sett klart, men nu är det skarpt läge. Ni som uppskattar helgtävlingar behöver ställa upp som tävlingsledare för att vi skall kunna ha professionella arrangemang och avlasta vår personal. Får vi inte ihop tävlingsledare så det räcker kommer tävlingsprogrammet att reduceras kraftigt till nästa säsong. Vi vill skapa en stab av tävlinsledare som helst jobbar tillsammans tre och tre på våra tävlingar men på en eller max. två tävlingar per person och år.
Uppgifterna är tävlingsledning inkl. starterfunktion, följa spelet på banan, mata in scorer och hålla prisutdelning etc. Vår personal i shopen finns som ett stöd men behöver avlastning. Utbildning med alla tävlingsledare genomförs under våren. Kontakta TK-ansvarig Lise-Lotte Vestling på mail vestlingl@gmail.com

Anläggningskommittén behöver också förstärkas med ytterligare kompetens inom t.ex. bygg, arktiketur med inriktning rumsanvändning och inredning samt anläggning. Vi ser gärna fler kvinnor i anläggningskommittén. Kontakta kommittéansvarig Harald Näslund på mail 17hnaslund@gmail.com om du kan tänka dig att göra en insats.

Som i alla idrottsföreningar är föräldrars engagemang inom barn- och ungdomsverksamheten en förutsättning. Bli en i ledarteamet nästa år. Kontakta JKs ordförander Krister Ahlesten på mail krister@ahlesten.com

Som medlemmar har vi ett gemensamt ansvar för både verksamheten och ekonomin. Vi hoppas att fler av klubbens medlemmar funderar på vad som är bra för föreningen istället för att bara tänka på vad som är idealiskt för oss som enskilda golfspelare. 

Fler kommittéer behöver förstärkning så om du vill hjälpa till eller om du har frågor kontakta Lise-Lotte Vestling vestlingl@gmail.com eller Patrik Skoog patrik.skoog@sollentunagk.se

Shopen i höst
Shopen har öppet på vardagar kl. 10.00 - 15.00 och vi har nu Rea på det mesta i shopen. Fynda kläder, skor, regnkläder, bagar & klubbor! Vi har 70 % på utvalda plagg, 50 % på alla årets vår & sommarplagg, 50 % på alla skor, 50 % på alla juniorkläder, 50 % på utvalda regn & vindplagg, 30-50 % på utvalda klubbor, 30 % på bagar, 20 % på logokläder och 20 % på höstkollektionen.

Vi kommer att ha extra öppet på Black Friday då vi har öppet både fredag 27 och lördag 28/11 med extra låga priser. Inför julen kommer vi att ha exra julöppet lördag 12e och lördag 19e december med speciella julerbjudanden. Exakta öppettider och speciella kampanjer kommuniceras när det närmar sig.

Vill du ge bort ett riktigt fint paket i år så förelsår vi ett presentkort i shopen på Sollentuna Golfklubb. Med det går det sedan att köpa grejer i shopen, driving range-kort eller betala en medlemsfaktura. För dig som har svårt att komma till shopen fysiskt så skickar vi gärna hem Presentkortet, eller om du hellre vill direkt till den lycklige mottagaren. Fakturan kommer till dig på mailen. Kontakta oss i shopen på 08-594 709 90 så hjälper vi dig.

 

Golfstore Sollentuna GK
Tänk på att vår golfshop drivs av Sollentuna GK, att handla på klubben gagnar alltså även dig som medlem.

Vi samarbetar med Golfstore men även med andra leverantörer för att vår shop skall ha bra sortiment; shopen har ett stort urval av produkter för såväl damer som herrar oberoende av spelstandard

Om Golfstore
Golfstore är en av Europas största fackhandelskedjor inom golf och hos oss hittar du golfkläder och prisvärd golfutrustning.
Golfstore ska vara golfspelarnas självklara val för att prova utrustning från de ledande leverantörerna, vid och på golfbanan, få professionell custom fitting och känna trygghet med garanterat lågt pris.

Garanterat Lågt Pris
Det finns väl nästan inget så retfullt som att hitta produkten du just har köpt, till ett lägre pris i en annan butik. Därför har vi sedan många år Garanterat Lågt Pris. Det innebär att om du inom 14 dagar efter ett köp i en Golfstore-butik kan köpa en likadan produkt till ett lägre pris i en lokal butik (i samma kommun eller angränsande kommuner. Ej postorder/internet), så betalar vi tillbaka mellanskillnaden. Det enda vi begär är att produkten har samma specifikationer och att den kan köpas på lika villkor. Kom bara ihåg att ta med Golfstore-kvittot.