Resultat Tisdax 5 september

Dagens spelform var "FYRBOLL" och till start kom 48 deltagare. Eftersom "FYRBOLL" är en partävling bestod startfältet således av 24 lag. Lagen var lottade och litet manuell handpåläggning för att bla säkra att två damer inte spelade samman i ett lag. Vissa var säkert väldigt nöjda med sin partner medan andra kanske inte var det. En del par spelade väldigt bra medan andra mindre bra. Dvs som vanligt när vi träffas, trivs och spelar golf på tisdagar.

De fyra lagen som fick pris var

1. Rigmor Malm & Jan-Ove Malmberg 69 slag
  2. Stig Lindström & Lars-Gunnar Lundh 69
  3. Marianne Waldemarsson & Conny Gustafsson 69
  4. Lena Lindroth & Hans Nilsson 70

Det ställdes en hel del frågor runt spelformen och hur man beräknar resultat. Låt mig försöka reda ut en del av dem.

Först namnet på spelformen: "FYRBOLL" är en spelform som antingen spelas som match eller slag/PB. Match spelas den som i Ryder Cup och Solheim Cup som säkert många av er vet. Slag eller PB har vi spelat den som under många år på tisdagar. Det bästa av lagets två bollar räknas dvs idag den boll som hade bäst nettoresultat räknat i slag. Slag på hålet och par ger alltså nettobirdie. Inget slag på hålet och par ger nettopar osv. Det gäller för varje boll/person i laget.

Därefter resultatberäkningen: Scorekortet förs för varje spelare i laget i var sin kolumn men endast ett bruttoresultat behöver finnas på varje hål. Det är således inte speciellt svårt att under ronden följa det egna resultatet. Det är litet trickigare för TL att registrera resultat eftersom det i de flesta fall inte finns något att motläsa mot. Tror dock att alla resultat denna gång är ok efter extra kontrollläsning.

Avslutningsvis känns det angeläget att kommentera spelformen "FYRBOLL" vs spelformen "BÄSTBOLL". Definitionen av "FYRBOLL" ser ni ovan medan "BÄSTBOLL" är en matchform där en spelares boll matchas mot den bästa av två eller tre andra spelares bollar dvs match mellan en person och två eller tre personer.

Hälsar Bertil