Idrottsblogg

Resultat Tisdax 23 maj 2017-05-24

Med värmen kom också många deltagare till Tisdax. Dessutom första singeltävlingen inom Order-of-Merit. Inte mindre än 31 deltagare i klass A (tee 43/49) och 35 i klass B (tee54/59). Fem pristagare i varje klass enligt följande:

 1. Stig Lindström 70
 2. Kerstin Isaksson 71
 3. Gunilla Andersson 72
 4. Roland Ferngren 72
 5. Anita Nygren 73

Snitt 79,2

 1. Leif Wennström 66
 2. Lars-Erik Carlsson 68
 3. Richard Warholm 71
 4. Lars Sterneryd 73
 5. Ronny Nord 73

Snitt 77,7

Vi gratulerar speciellt de fem som sänkte sitt handicap! Alltid ett mått på framsteg.

Order-of-Merit på hemsidan kommer att vara uppdaterad inom kort.

Bertil Sköld

Resultat H60dax 18 maj 2017-05-18

H60dax 18 maj spelades från tee 62 vilket vi gör två gånger om året för omväxlingsskull. Idag kom 20 man till start. Vinnare blev Hans Nilsson på 36p med Per Forsberg som tvåa på samma poäng men med högre hcp. Tredje plats och sista prisplats knep Lars Sterneryd på 35p. Speltempot var bra.

Bertil

Roland Cup 16 maj - resultat finalspel 2017-05-17

Finalspelet i Roland Cup avgjordes tisdag 16 maj. Sex spelare gjorde upp om titeln, tre damer och tre herrar. Matcherna spelades över 6 hål och som slutsegrare stod Kurt Maxé som över sista sex hålen besegrade Rigmor Malm med 1/0. Matchen om tredje plats vanns av Åke Werner över Gunilla Andersson. Kurt och Rigmor kan se fram emot var sin presentcheck.

Vi gratulerar Kurt till vinsten och alla övriga till fint genomförd tävling.

Bertil

Tisdax 16 maj - resultat 3-mannascramble 2017-05-17

3-mannascramblen tisdagen 16 maj lockade slutligen 47 deltagare. En boll fick följdaktligen spela med Watson.Segrade gjorde

 • lag Lars-Gunnar Lundh/Hans Lundberg/Leif Sjöberg på 60,7 netto
 • på andra plats med något högre spel-hcp kom lag Tomas Nyström/Gunn Franzén Ljung/Göran Eskils på samma resultat
 • på bronsplats kom lag Göran Rolfsson/Hans Hinzer/Tore Ackerheim på 61,4 slag netto

Rapporterar Bertil på tangetbordet

Tisdax 9 maj - resultat 1-mannascramble 2017-05-09

Dagens modifierade 1-mannascramble lockade 40 deltagare trots varning om kallt väder och risk för snö. Vädergudarna visade sig i olika skepnader. Hagel, snö och tom en åskknall i slutet av rundan. LOA skottade hagel på hål 9 så att vi som kom efter undrade hur dessa vallar hade kommit till.

Tävlingen slutade i strålande sol. Vann i klass A gjorde George Reispass på 71 slag netto följd av Conny Dyrenäs och LOA på 72 slag. I klass B segrade Peter Söderlund på 71 slag netto följd av Ivar Aretjärn 74 slag. I damklassen vann Gerd Nilsson också på 71 slag netto med Gunilla Andersson på andraplats med 73 slag.

Denna modifierade 1-mannascramble spelades så att varje deltagare hade ett extra slag på varje hål. Reduktionen av spelhcp var 70%. Eftersom ingen erfarenhet finns på detta område vad gäller spelformen var detta ett test. Kanske 75% till nästa år kan vara värt ett försök.

Har ni som deltog synpunkter på dagens tävling bortsett från vädret hör av er till Bertil Sköld. Två väderbilder nedan är bevis nog på att förhållandena var tuffa.

Bertil Sköld

 

Ställning i Onsdax OoM ligger nu uppe under Veckotävlingar/Onsdax 2017-05-08

Ställning i Onsdax OoM ligger nu uppe under Veckotävlingar/Onsdax. Sköts av Sigyn Sköld åt Damsektionen. Har du synpunkter på OoM kontaktar du Sigyn.

Resultat H60dax 4 maj 2017-05-04

H60dax 4 maj spelades från Tee 54 som slaggolf. Inte mindre än 24 kom till start vilket betydde att vi var tvungna att sprida ut bollarna litet tidsmässigt. Segrade på fina 71 slag netto gjorde Lars Sterneryd följd av Per Forsberg 73, LOA och Roland Ferngren på 74 slag. Priser till alla dessa fyra kommer så småningom.

Pga det stora intresset hittills i år för H60dax kommer vi att ha ngt fler starttider framöver. Det finns dock fortfarande ett maxantal deltagare och först till kvarn gäller.

Bertil

Nästa veckas H60dax

Nästa vecka blir det årets andra "Bogeytävling" och jag antar att de flesta av er förstår hur "Bogeytävling" går till men ...

Tips: Jag har tex 10 slag från tee 59. Det betyder att mot banan har jag slag på alla hål med index 10 eller lägre. Om jag gör en par på dessa hål vinner jag hålet, gör jag en bogey delar jag hålet och har jag mer än bogey förlorar jag hålet. På övriga hål där jag inte har slag vinner jag på birdie, delar på par och förlorar på bogey. Motsv blir det för er i förhållande till antal slag ni får mot banan. Ett enkelt sätt att föra score på som ger dig själv en känsla för hur du ligger till mot banan och TL en check-and-balance vid rgi av score är följande: Om jag delar hål 1 skriver jag = eller 0 i den kolumn jag vanligen använder vid PB, +1 om jag vinner och -1 om jag förlorar. Antingen gör ni så på alla hål eller ackumulerar så att vinst på hål 1 och förlust på hål 2 ger = eller 0 efter två hål.

Bertil

Resultat Roland Cup kvalificering 2017-05-02

Det var 48 st. entusiastiska deltagare i strålande solsken och vårtemperaturer som startade i årets Roland Cup kvalificering.

Trots uppmaning om att informera sig om tävlingsreglerna så var det påfallande många som inte hade grepp om dessa. Så det var verkligen på sin plats att tävlingsledningen för dagen var på tee 1 och klargjorde hur det skulle spelas.

Sex lyckliga finalister blev klara idag. Dessa är

 • Gunilla Andersson
 • Katrin Helander
 • Per Forsberg
 • Rigmor Malm
 • Kurt Maxé
 • Åke Werner


Finalisterna belönas med 100:- vardera i presentkort. Finalen går av stapeln 16/5. Lottning inför finalen görs senare.
Göran Aspenberg, tävlingsledare

Startlista Roland Cup 2 maj 2017-05-01

Du finner här startlistan för Roland Cup tisdagen 2 maj.

Tävlingsledare är Ulf Aronsson och lottat har Göran Aspenberg gjort.

H60dax resultat 20/4 2017-04-20

Årets första H60dax är nu genomförd. Vädret var ok första nio men blev sedan litet regnigt och kallt.

Dagens bästa resultat blev i denna bogeytävling -2, vilket betyder att banan segrade över samtliga spelare. Antal startande var 15.

Segrade gjorde Bertil Sköld följd av Jan-Ove Malmberg båda på -2. Tredjepristagare blev Christer Lindroth på -3.

Bertil Sköld för Seniorsektionen

Ömsom sol och snö under första Tisdax 2017-04-20

Första Tisdax genomfördes i sol, moln och snö. Av de 30 anmälda kom 28 till start och några föll bort under rundan. I klass A (Tee 43/49) segrade Lars-Erik Carlsson förljd av Per-Olov Wikner.

I klass B (Tee 54/59) segrade Björn Bohlin följd av Ronny Nord.

Bertil Sköld

Seniormöte måndag 3 april 2017-04-03

Ca 70 seniorer deltog i Seniormötet idag 3 april på fm med kaffe, bulle, umgänge och information.

Kort sammanfattning av informationen som gavs på mötet följer här:

 • En tredjedel kvinnor och två tredjedelar män deltog.
 • Deltagarna var under 2016 väldigt flitiga i sitt golfspel. Damerna hade i snitt 40 bokade rundor och herrarna 34 rondor. Detta kan jämföras med ca 16 rundor i snitt för aktiva seniorer i klubben under 2016.
 • Glöm ej bort de informationskanaler som klubben använder - Skillingetrycket, månadsblad, nya hemsidan med bla. en Idrottsblogg, Facebook och direktmail.
 • Ny tillfällig slope för Tee 54 för att hantera nytt tee på hål 1 och 16.
 • Har du synpunkter på din nuvarande handicap kontakta Kjell Anvreten eller undetecknad.
 • Teckna er gärna för Frivilliggruppen som arbetar på banan måndag fm. Kontakta P-O Wikner för mer information.
 • H60dax första start 10:03 och Onsdax fm 09:00. Onsdax erbjuder också valfri starttid och partner och eftermiddagsspel.
 • Glöm inte att företräde på banan har alltid den som spelar snabbast oavsett tävling, sällskapsspel eller antalet spelare i bollen.
 • Förändringar för Tisdax se artikel i Skillingetrycket 2017 mars. S-trycket hittar du på hemsidan under "Om oss"
 • Tävlingsprogram med olika innehåll och format finner du på hemsidan under "Tävlingar"

På bilderna nedan ser ni Jan B Gustafsson och Roger K Anderson slipa formen inför säsongen och dessutom några glada deltagare i mötet.

Bertil Sköld för Senorsektionen

Seniorernas Vårträff 3 april 2017-02-22

Under flera år har vi i Seniorsektionen  startat säsongen med ett kort möte för information och umgänge. I år sker detta möte 3 april kl 09:00 på klubben. Kaffe/te och bulle bjuds ni på.

Anmälan görs på golf.se. Detta event är upplagt som "Seniorernas Vårträff 2017".

Första tisdagstävling är nu planerad till tisdag 4 april men som vanligt avgör vädergudarna om det blir någon eller ej. Följ information om öppning av banan på hemsidan eller via Facebook.
 
Hälsar Bertil Sköld för Seniorsektionen