Balance Golf

Ren bollträff varje gång – känslan i Balance Golf är kraft, enkel och naturlig. Balance Golf arbetar med kroppen och utgår från din personliga rörelse. Släpp alla dina begränsningar, i kroppen såväl som i tanken. Du kan bli bättre oavsett kön, ålder och hcp. Vi har receptet för att du ska få en ren bollträff varje gång!

Information om kommande kurser kommer framöver

Avbokning av lektioner/kurser senare än 24 timmar innan utsatt tid debiteras fullt pris)

 

Mer om Balance Golf

Balance Golf är en individanpassad rörelsemodell för golfspelare. Genom en central balans får spelaren en ren bollträff. Varje gång!

Den individanpassade modellen bygger på kroppens rörelseförmåga och ger en svingrörelse som är enkel, skonsam och effektiv.

Modellen upplevs enkel då både det är lätt att förstå teorin och att tillämpa den. Minimering av risk för ytterlägen gör modellen, som är skapad enligt människans anatomi, skonsam för kroppens leder. Grundmodellen gäller för alla typer av slag och kan enkelt anpassas till olika bollflykter. Dessutom är modellen effektiv och kraftfull eftersom svingrörelsen utgår från individens rörelsemönster för ett minimalt energiläckage. Detta ger maximal effekt med minimal energiförlust.

Central balans handlar om att stabilisera kroppens tyngdpunkt för att skapa ett konsekvent avstånd från kroppens masscentrum till bollen. Central balans skapas genom Balance Golfs Gyllene Triangel. Den Gyllene Triangeln utgörs av tre punkter: kroppens massacentrum, bollens tyngdpunkt och kroppens tryckpunkt (den centrala delen av trycket som uppstår under och mellan fötterna vid kontakt med underlaget).

Grundbultarna i Balance Golf är med andra ord central balans, fokus på en individanpassad modell och den Gyllene Triangeln, vilka tillsammans ger en enkel, skonsam och effektiv svingrörelse.