Välkommen till handigolf på Sollentuna GK

Sollentuna startade Handigolf hösten 2016 och verksamheten växer stegvis med utgångspunkt från olika handigolfares önskemål och förtsättningar.

Varför är Sollentuna en bra Handigolfklubb?

• Jag är gravt synskadad sedan födseln. Till Sollentuna kan jag numera ta mig själv, då jag fått hjälp att hitta med pendeltåg och en kortare promenad, säger Jan Ahlén. Klubben är handikappanpassad och inte så stor så att jag kan orientera mig i lokaler och ute på banan.
  • Sollentuna golfklubb som alltid satsat på golf som en idrott och ungdomar har alltid varit lika prioriterad som övriga medlemskategorier. Det är därför naturligt och stimulerande att klubben inom sin Handigolfsatsning gjort det möjligt för eleverna på Häggviks särskola att pröva på om Golf kan passa just dem, säger Annika Hermansson idrottslärare på skolan.
  • Paraolympiern , Kalle Kallas, tycker Sollentuna är en utmärkt Handigolfklubb. Klubben är lätt tillgänglig och banan har grusade transportvägar och är kompakt så att man lätt kan ta sig runt 9, 15 eller 18 hål.

Hur kan du påverka och deltaga i Handigolfen på Sollentuna?

Kontakta klubbens kontaktpersoner och berätta hur du tror att du och personer med motsvarande funktionsnedsättning som du har kan ha glädje av golf som motion- och/eller tävlingsidrott. Med utgångspunkt från era önskemål och behov skapar vi en möjlighet att pröva på golf på Sollentuna GK.

Vision: Sollentuna vill utveckla sin Handigolf med utgångspunkt från olika handigruppers behov och önskemål.

Verksamheten ska bygga på följande ledord

TRÄFFAS-TRIVAS –TRÄNA –TÄVLA

Du kan läsa mer om om handigolf på Svenska Golfförbundet sida. Genom att trycka HÄR kommer du till sidan direkt.