Välkommen till handigolf på Sollentuna GK

Sollentuna startade Handigolf hösten 2016 och verksamheten växer stegvis med utgångspunkt från olika handigolfares önskemål och förutsättningar.

Varför är Sollentuna en bra Handigolfklubb?

• Jag är gravt synskadad sedan födseln. Till Sollentuna kan jag numera ta mig själv, då jag fått hjälp att hitta med pendeltåg och en kortare promenad, säger Jan Ahlén. Klubben är handikappanpassad och inte så stor så att jag kan orientera mig i lokaler och ute på banan.
  • Sollentuna golfklubb satsar på ungdomar och det är därför stimulerande att klubben inom sin Handigolfsatsning gjort det möjligt för eleverna på Häggviks särskola att pröva på om Golf kan passa just dem, säger Annika Hermansson och Mikael Larsson idrottslärare på skolan.
  • Peter Melander, Idrottskonsulent på Parasport Stockholm, ser positivt på att Sollentuna är ytterligare en handigolfklubb i norra Stockholm. Sollentuna GK är lätt tillgänglig med bil och pendeltåg och banan har kompakt så att man lätt kan ta sig runt 9, 15 eller 18 hål.
  • Christer Svanberg, Ordförande Handigolfkommitteen i Stockholm, Tycker att det är en väldigt positiv utveckling för handigolfen då Sollentuna GK kommit igång med verksamhet till denna säsong.

Hur kan du påverka och deltaga i Handigolfen på Sollentuna GK?

Kontakta klubbens kontaktpersoner och berätta hur du tror att personer med en funktionsnedsättning kan ha glädje av golf som motion- och/eller tävlingsidrott. Med utgångspunkt från önskemål och behov kan vi skapa möjligheter att pröva på golf.

Vision: Sollentuna GK vill utveckla sin Handigolf med utgångspunkt från olika handigruppers behov och önskemål.

Verksamheten ska bygga på följande ledord:

TRÄFFAS -TRIVAS –TRÄNA

Du kan läsa mer om om handigolf på Svenska Golfförbundet sida. Genom att trycka HÄR kommer du till sidan direkt.