Nyhetsbrev nr 1 april 2017
Öppningsdags
Nu på fredag 14 april öppnar vi banan med ordinarie greener. Även tidsbokningen är nu öppen. Första bokningsbara tid är tillsvidare 09.00, då vi förmodligen kan vänta oss några kalla morgnar framöver. Om vädret tillåter går det självklart bra att spela på bollränna innan kl. 09.00.
Inledningsvis kommer det att vara lägesförbättring, aktuell information kommer att finnas både i receptionen och vid första tee.
Då det fortfarande är kalla nätter avvaktar vi med att slå på vattnet vid första tee, vi kan heller inte fylla bolltvättarna, vilket vi hoppas att ni har överseende med.

Äntligen är vi igång! Välkomna till säsongen 2017!

Är din sving i behov av "avrostning" efter vinterns uppehåll?
Våra tre PGA pros finns här för dig och erbjuder alltifrån privatlektioner, gruppträning & temakurser.

Vill du ha en ren bollträff varje gång? - Balance Golf arbetar med kroppen och utgår från din personliga rörelse. Balance Golf är central balans, fokus på en individanpassad rörelse och den Gyllene Triangeln, vilka tillsammans ger en enkel, skonsam och effektiv svingrörelse. Vi har receptet för att du ska få en ren bollträff! Vill du läsa mer om Balance Golf, och nästa kursstart? Klicka här!

24/24/24-avtalet börjar gälla 24 april
24/24/24-avtalet
Avtalet mellan Bro-Bålsta GK, Täby GK och oss innebär att varje klubb upplåter 24 starttider per vecka på sin 18-hålsbana på helgfria måndagar – torsdagar. Av de 24 tillgängliga starttiderna får maximalt 16 starttider bokas av medlemmar från en av de två andra klubbarna. Syftet är att erbjuda ett mervärde som ger variation och utökade spelmöjligheter utan extra kostnad.

Ring för att boka
Som fullt aktiv kan du boka starttid på Bro-Bålsta och Täby GK hur långt som helst i förväg och alltid i mån av plats. Du kan bara ha en starttid bokad. För att boka starttid ringer du till respektive klubb för att förvissa dig om att det finns bokningsbar tid enligt 24/24/24-avtalet. De registrerar därefter din starttid i Min Golf.

Uppgradering av medlemskap
Är du inte fullt aktiv och vill ta del av 24/24/24-avtalet? Det går alltid att uppgradera medlemskapet. Ta kontakt med oss på kansliet så hjälper vi till med det.

Bli stark, rörlig och undvik skador
Sollentuna Golfklubb och Sollentuna Naprapat & Idrottsklinik bjuder in alla medlemmar till en kostnadsfri föreläsning och workshop 20 april klockan 18.00-20.00 på Sollentuna GK.

På schemat:
• Olika typer av idrottsskador - akuta och överbelastningsskador
• Specifika golfskador
• Hur man generellt ska träna för att undvika skador
• Begränsningar i golfsvingen gällande rörlighet och styrka
• Hur kan vi träna i olika åldrar för att göra träningen rolig och utveckla balans, rörlighet och styrka
• Workshop i gymmet där vi visar övningar och hur man utför dessa på rätt sätt
• Frågestund gällande träning och rehab

Föreläsare är Jonas Lekman (Sollentuna GK) och Magdalena Loman (Sollentuna Naprapat och Idrottsklinik)

Föreläsningen är kostnadsfri men vi vill gärna ha in intresseanmälan för att veta hur många som kommer För anmälan klicka här
DEMODAG
Titleist kommer finnas på plats hos oss varje torsdag under hela april och genomför kostnadsfria club fittings där du ges möjlighet att prova produkter ur Titleist sortiment.
För personlig utprovning boka en tid via titleist hemsida genom att Kicka här

DEMODAG
Nu på fredag gästas vi av Cobra mellan 11.00-15.00! Ta chansen att testa årets nyheter, som du även får 10% på vid köp/beställning under dagen! Kontakta shopen för bokning av en kostnadsfri personlig utprovning, 08-594 709 90. Välkommen!

Vårscramble 22 april
Härligt att golfsäsongen snart är här!

Herrsektionen anordnar Vårscramblen för tredje året i rad vilket vi ser fram emot. En tävling vi fått fin feedback ifrån där många tycker just att en lagtävling och då en scramble är en lagom start på tävlingssäsongen.

Tävlingen genomförs med kanonstart kl.13.00 och i startavgiften ingår det middag med prisutdelning på kvällen. Menyn i år består av en förrätt på lax och kräftskagentoast med en efterföljande varmrätt om kalvrostbiff med balsamicosås, potatisterrin, och ramslökscréme. Har Ni allergier så meddela receptionen så löser köket något annat.

Förgående år var vi över 100 spelare vilket vi också hoppas på även i år, så samla ihop ett lag redan idag och anmäl Er via Min golf

Väl mött lördagen den 22 april!

Herrsektionen

ADinQ matchplay start 7 maj
Matchspel som många efterfrågat senaste åren är äntligen tillbaka!

ADinQ matchplay spelas i tvåmanna lag, foursome.
Kvaltävlingen går av stapeln söndag 7 maj där ni spelar er första match över 18 hål. Vinner du och din spelpartner i grundspelet går ni vidare i matchstegen och bestämmer speltillfälle med era motståndare i matchstegen. Matchomgång 2 skall spelas senast söndag 4 juni.

För er som inte lyckas vinna era två första matcher (1:a matchen 7 maj, 2:a matchen valfri speldag) finns möjlighet till "Andra chansen" lördag 10 juni.

De som överlevt grundspelet eller "andra chansen" är kvalificrade till finalen som spelas 17 juni där fina priser såsom platt TV, produkter från Cobra, samt evenemangsbiljetter till bl.a. Brolle finns att vinna. (I finalen ingår greenfee för gäster) För anmälan Klicka här Lycka till!

Öppningserbjudanden
Ge dig själv bästa möjliga förutsättning till en bra säsong! Uppdatera din utrustning med hjälp av personlig utprovning.

Under april erbjuder vi kostnadsfri custom fitting med vår PGA pro Fanny Östlund.
Kontakta shopen för tidsbokning 08-594 709 90, alternativt direkt till Fanny: 070-379 61 65

Öppningserbjudanden
Erbjudanden under april månad!

• Vid köp av utrustning för minst 1500: - får du köpa en bag till -50 %.
    Gäller både bär- och vagnbag.

• 20 % på alla regn- & vindplagg. Gäller både dam & herr!