Uppdaterad info om vårt jubileumsfirande
Jubileumshelgen 2-3 september närmar sig med stormsteg, och vi hoppas att just du vill vara med och fira klubben med oss!

LÖRDAG 2 SEPTEMBER

Förutom mingel, mat & dryck och fina jubileumserbjudanden kommer vi under lördagen att sälja lotter med fina priser. Du kan bl.a. vinna en 25 min lektion & varor i shopen. En av lottringarna kommer vara utöver det vanliga, du har nämligen chans att vinna en årsavgift!! Dragning av lotteriet med årsavgiften kommer att ske kl. 21.00!

Tävling och sällskapsspel (Anmälan sker via GIT)

Kanonstarter kl. 11.00 & 14.00 (9 hål) Observera att det är tänkt att man spelar 9 hål, dvs man väljer antingen 9 hål tävling alt. 9 hål sällskapsspel. Detta för att så många som möjligt av våra medlemmar ska få chansen att vara med.

Tävling hål 1-9 med deltävlingar & happenings längs vägen. Individuellt samt lagspel.
¤ Tävlingen är kostnadsfri och öppen för alla medlemmar oavsett medlemskap
¤ Tävlingen är öppen för gäst till medlem mot en tävlingsgreenfee på 100:-
¤ Anmälan av gäst till medlem görs av medlem via sollentunagk@sollentunagk.se

Sällskapsspel hål 10-18 med happenings längs vägen.
¤ Kostnadsfri och öppen för alla medlemmar oavsett medlemskap.
¤ Sällskapsspel är öppen för gäst till medlem mot en greenfee på 100:-

Lunch (ingen föranmälan krävs)

11.00 – 14.00 Grillunch 95: -

Clinic med Niclas på rangen (ingen föranmälan krävs)
Låt dig inspireras och ta del av Niclas kunskaper kl. 11.00, 13.00 & 15.00

Clinic med Fanny på puttinggreen (ingen föranmälan krävs)
Ta del av Fannys bästa träningstips kl. 11.30, 13.30 & 15.30

Bankommittén informerar om Pierre Fulkes uppdrag
Sofia berättar om planerna för vår golfbana kl. 12.00, 14.00 & 16.00

För barnen
10.30 – 17.00 Barnpassning finns att tillgå för föräldrar som vill spela på banan (föranmäl till sollentunagk@sollentunagk.se)

11.00-15.00 ”Golfkul” & prova-på på 6-hålsbanan samt ”Golfdamm” i torpet.
Vi kommer ha ett antal golfbilar som kör från klubbhuset ner till 6-hålsbanan, för de barn som vill prova på golf på ett lekfullt sätt.

Kvällens jubileumsmiddag vill du inte missa! Förutom en härlig grillbuffé kommer det finnas en bar i vårt inglasade uterum.
Ca 20.30 intar Backyard Jam scenen, och står för kvällens underhållning.

MIDDAG & FEST –
(separat anmälan via GIT senast 30 augusti, åldersgräns 18 år)
Grillmiddag med tillbehör från kl. 19.00, pris 175: -. Kvällen fortsätter med fest & livemusik så länge vi orkar... :)

¤ Jubileumsmiddagen är öppen för medlemmar med respektive
¤ Anmälan av respektive som inte är medlem görs via kommentar vid egen anmälan

SÖNDAG 3 SEPTEMBER

Tävling: 49:an – 3 klubbor + putter från tee 49 Valfri starttid & partner. Ingen föranmälan krävs, utan alla tider ligger öppna för bokning i GIT. Du meddelar sedan vid incheckning på söndagen om du vill vara med i tävlingen, 60:- i tävlingsavgift.

Vi ser fram emot en festlig jubileumshelg tillsammans med er!

Sollentuna GK
Sollentuna Golfklubb - SoGK - bildades 1967 och valdes in i Svenska golfförbundet - SGF - 1969 som golfklubb nr 112 i Sverige. HKH Prins Bertil inviger Skillinge Golfbana den 16 september 1972.

T.o.m. 1987 drevs banan av Sollentuna kommun varefter kommunfullmäktige beslöt att överlåta klubbhus, torp och maskinpark till klubben. Sollentuna GK var därmed en av få banor som drevs i kommunal regi. Så långt fram till 1995 fanns det s.k ”kommunspelarkortet” som erbjöd kommuninvånare att mot reducerad greenfee få nyttja banan.

Parkbanan ligger på historisk mark och i ett mycket naturfagert område i den så kallade Ravalnsdalen. Området runt banan är rikt på fornlämningar från vikingatiden. Förmodligen gick här en gammal handelsväg mellan Edsbacka och Tuna, då man ännu kunde segla från Edsviken genom Norrviken och ut i Mälaren.