10_tavling

Bertil Sköld, ansvarig för Tävlingsblogg - Helger

Resultat Korthåls-KM alias Par 54 13/7

2014-07-13

Korthåls-KM drog som vanligt mycket folk närmare bestämt 84 spelare från klubben. Tävlingen spelades i 6 klasser efter handicap. Resultatlista finner du nedan.

Bäst bruttoscore av alla oavsett klass tilldelas epitetet Klubbmästare Korthål. Det blev i år något överraskande Jesper Jelvin som spelade i Klass 2 Han vann överlägset på 54 slag dvs par för denna bana före två spelare i Klass 1 som hade 58 slag.

Stort Grattis!

Resultat Femslaget på Täby 12 juli

2014-07-13

Tredje omgången av Femslaget genomfördes i strålande väder på Täby GK lördag 12 juli. Sollentuna bidrog med 15 deltagare av de drygt 110 som tävlande denna dag i slagspel. Bäst placerade blev Christina Eskils i klass C och Bertil Sköld i klass A med var sin femte plats med 73 slag netto. Fullständigt resultat finner du nedan.

Varför är inte fler av våra medlemmar intresserade av att spela för 100:- på en annan bana?

OoM

Midsommardax

2014-06-23

I Midsommardax, initierad av vår krögare Jimmy utnyttjades samma upplägg som i Nationaldax vad gäller spelform och umgänge. Efter diverse direktutskick kom deltagarantalet upp i 41 personer som kanonstartade på sista nio en kall morgon midsommaraftonsmorgon.

Efter spel värmde en sillbuffé de tappra spelarna. Denna gång agerade Lena Lindroth och Sylvia Aronsson tävlingsledare vilket IK är mycket tacksam för.

KM foursome Herrar & Damer

2014-06-16

KM Foursome genomfördes lördag 14/6 med 9 par i damklassen och 15 par i herrklassen. På herrsidan ställde 10 av de 58 lägst handicappade upp i tävlingen. Kanske ganska typiskt för KM numera i de flesta svenska klubbar. På försök spelades i år KM FS över 18 hål. Motivet är dels beläggning på helger men också insatsen av tävlingsledare. För 18 hål krävdes 7 timmars tävlingsledning som skulle varit minst 12 timmar om tävlingen spelats över 36 hål. Var finns de frivilliga som vill ställa upp för klubben??

Segrarinnorna i mitten, tvåorna till vänster och treorna till höger

Segrarna i mitten, tvåorna till vänster och treorna till höger

I damklassen blev ställningen följande

1. Ulrika Hellström & Sofia Sköld 96 slag
  2. Kristina Schölin & Marie Lienzén 100
  3. Liselotte Vestling & Katarina Laurin 100

I herrklassen blev ställningen

1. Tomas Lindgren & Pontus Kjell 79 slag
  2. Mattias Pirmann & Rolf Svenléen 81
  3. Åke Fredriksson & Tomas Leijon 82

Femslaget Sigtuna 7 juni

2014-06-10

Femslaget på Sigtuna lockade endast 13 klubbmedlemmar. Några som spelade Österåker men också några nya. Totalt har 21 medlemmar utnyttjat möjligheten att för en billig penning spela en annan bana. SoGK Order-of-Merit är tämligen jämn efter två av fem deltävlingar.

Resultatlista och OoM.

Nationaldax 6 juni

2014-06-10

Nationadax som spelades på Nationaldagen 6 juni samlade 65 deltagare för spel och buffé. Hälften spelade kanonstart på första nio och hälften spelade kanonstart på sista nio. Varje slinga utgjorde samtidigt en klass. Deltagarantalet var glädjande och tävlingen kommer sannolikt att genomföras även 2015.

Klass A:

1. Peter Fellman 22 p
  2. Linnea Schölin 21
  3. Christer Lindroth 20

Klass B:

1. Britt Ekström Johansson 22 p
  2. Mona Ackerheim 20
  3. Mats Hedvall 19

Resultatlista totalt

Efter spel av nio hål serverades dansk buffé som var mycket uppskattad.

Flaggtävling 25 maj

2014-05-27

Totalt 34 spelare ställde upp i Flaggtävlingen söndagen 25 juni uppdelade på två klasser.

Hur spelas Flaggtävling? Jo, då du spelat 72 slag + din spelhcp sätter du din flagga där. Flaggan delas ut av tävlingsledningen före start med ditt namn på.

I klass A segrade Nikhil Dhawan som efter 18 hål hade slagit 66 slag dvs han var 6 under par. Med en spelhandicap av 1 slag fortsatte Nikhil på hål 19 med 7 slag kvar att slå innan hans flagga skulle placeras. Han gjorde par på hål 19 och 20 så flaggan hamnade i hålet på vårt andra hål. Mycket starkt jobbat av Nikhil. Översatt till PB hade Nikhil 43 poäng efter 18 hål. Tvåa i klass A var Ulf Aronsson och trea Kjell Lundberg.

I klass B hålade Ulla Jonsson ut på 18:e hålet som segrare i klassen. Hon följdes på andra plats av Jan de Besche och trea kom Kerstin Hammarslätt.

Två Generationer

2014-05-21

Totalt 36 par ställde upp varav 31 i klass 1 för spelare med officiell handicap. Segrade gjorde David & Lena Andreasson med 67,5 slag netto

I klassen för klubbhandicap segrade Gustav & Richard Fagerberg på 62 slag netto

Två Generationer har också en scratchklass där Axel & peter Hellström blev klubbmästare på 78 slag följda av Markus & Tomas Lindgren 80 slag och Lena & William Vågberg på 82. Plaketter till dessa tre par delas ut på Höstmötet.

Femslaget på Österåker

2014-05-18

Först ut av helgtävlingar var Femslaget på Österåker. Totalt spelades tävlingen av inte mindre än 134 spelare. Tyvärr var bara 12 av dessa från Sollentuna (Ulf & Karin Klintmalm har Slite som hemmaklubb men är också medlemmar i SoGK). Det betyder att nästa alla deltagande från klubben fick poäng i den nya SoGK Order-of-Merit.

Bäst lyckades Jan de Besche i klass C med en andraplats. Som ni kan se av resultaten skördade åter igen Västerled sina offer. Snittresultaten tämligen höga.

Resultatlista SoGK Order-of-Merit

Resultat av helgtävlingar under 2011 - 2013 finner du nedan.

Helgtävlingar_2013

Helgtävlingar_2012